Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011


Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει τον εκλογικό νόμο

Ακόμη ένα ζήτημα αιχμής αναμένεται να προσθέσει στην πολιτική ατζέντα και τη δημόσια συζήτηση η Κυβέρνηση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες  οΓιάννης Ραγκούσης έχει πάρει οδηγίες από τον Γιώργο Παπανδρέου, να «τρέξει» τις διαδικασίες για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Κάτι τέτοιο άλλωστε παραδέχεται ο Υπουργός Εσωτερικών και στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρεί σήμερα στη «Real News», χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες, αλλά ούτε και να θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.


Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι θέτοντας στην ατζέντα το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, θα ανακατέψουν την τράπουλα, και θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως δε στην Αριστερά. Η Κυβέρνηση προσδοκά πολιτικά αλλά και εκλογικά οφέλη, από τις φυγόκεντρες τάσεις που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ θα… κλείσει το μάτι και στους Οικολόγους τους οποίους όλες οι δημοσκοπήσεις τις οποίες έχει στη διάθεσή του το Μέγαρο Μαξίμου, εμφανίζουν να μπαίνουν στη Βουλή.


Το σημείο-κλειδί του νέου εκλογικού νόμου βέβαια, θα είναι ο κατακερματισμός της Β’ Αθηνών, που αναμένεται να προκύψει μετά από προσεκτική και εις βάθος ανάλυση των ποιοτικών δεδομένων των μετρήσεων, από το κυβερνητικό επιτελείο, μιας και πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης. Εκείνη που συνήθως δείχνει και τον νικητή κάθε εκλογικής αναμέτρησης, από το 1989 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου