Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Μίζες» υποβρυχίων μέσω Λάρισας!

Πακτωλό μαύρου χρήματος στα αντισταθμιστικά οφέλη που συνόδευσαν την σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων της κλάσης 214, εντοπίζει η δικαστική έρευνα.


Ένα από τα νέα στοιχεία που προέκυψαν έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέρος των προμηθειών καταβλήθηκε σε λογαριασμό τράπεζας της Λάρισας! 


Όπως γράφει ο Τάσος Τέλογλου στην χθεσινή Καθημερινή, «σύμφωνα με τις έρευνες της εισαγγελέως του Μονάχου Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ, της ομάδας στα γραφεία της εταιρείας Ferrostaal, καθώς και τη μαρτυρία ενός πρώην στελέχους της εταιρείας που εκρατείτο στις φυλακές του Αουγκσμπουργκ, 
για τις συμβάσεις των υποβρυχίων στην Ελλάδα διοχετεύθηκαν μέσω της εταιρείας ΜΙΕ, που είχε έδρα τον Πειραιά και τώρα τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, συνολικά 83 εκατ. ευρώ για την καταβολή «προμηθειών» στην Ελλάδα!


Ενα μεγάλο μέρος τους κατευθύνθηκε σε λογαριασμό της UBS στη Λουκέρνη αλλά και σε έναν λογαριασμό της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου (υποκατάστημα Λάρισας)»! Το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα ανήκει σήμερα στο δίκτυο της Μαρφίν που εξαγόρασε τη Λαϊκή τράπεζα. 


«Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέχρι σήμερα έρευνες της Εισαγγελίας Αθηνών προσανατολίζονται στη θεμελίωση όχι του αδικήματος της δωροδοκίας, καθώς κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε άνοιγμα λογαριασμών, γεγονός που ακόμα δεν έχει γίνει, αλλά της απιστίας, κατά την έννοια του άρθρου 256 του ΠΚ, με βάση το οποίο (και μία σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου) οι υπάλληλοι που βεβαιώνουν τα αντισταθμιστικά οφέλη όφειλαν να προστατεύσουν το ελληνικό Δημόσιο από τις υπερτιμολογήσεις τους.


Ειδικά προβλήματα δημιουργεί και το γεγονός ότι ένας από τους μεσάζοντες που θεωρείται ότι εμπλέκεται στη διαχείριση των χρημάτων της ΜΙΕ φέρεται να έχει και βρετανική υπηκοότητα και είναι κάτοικος της αλλοδαπής. Δεν αποκλείεται για αυτόν τον λόγο να κατηγορηθεί και από αλλοδαπές αρχές.» 


Σε ότι μας αφορά τα ερωτήματα είναι απλά: Γιατί  ανοίχτηκε σε κατάστημα της Λάρισας ο «μαύρος» λογαριασμός; Εμπλέκεται συντοπίτης; Συμβαίνει κάτι άλλο; Είναι τυχαίο; Ίσως κάποτε το μάθουμε, αν και δεν το πιστεύουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου