Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ.. Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟ )

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος επισημαίνει για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας, γεγονός που έχει φέρει σε απόγνωση την τοπική κοινωνία και ζητά την άμεση παρέμβαση του κ. Υπουργού προκειμένου να υπάρξει γενναία στελέχωση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας με προσωπικό. Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή
Κοιν: 1.Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο Οικονόμου
2.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας
3.Διευθυντή Αστ. Διεύθυνσης Βοιωτίας κ. Κώστα Τουρκοχωρίτη
4.Διευθυντή Αστ. Υπ/νσης Θήβας κ. Νίκο Στεργίου
5.Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας
Θέμα: Επάνδρωση προσωπικού της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας
Σχετ: Η από 30-9-2010 έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Γυμνασίου Θηβών
Κύριε Υπουργέ,


Τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο έχει παρατηρηθεί στην περιοχή της Θήβας αύξηση των κρουσμάτων κάθε μορφής εγκληματικότητας και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας μέχρι σήμερα δεν έχει στελεχωθεί κατάλληλα η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη, το οποίο έχει καταρρακωθεί.
Η λειτουργία ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην περιοχή μας και οι φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών μοιάζουν, σε σχέση με το πρόβλημα που όλοι αντιμετωπίζουμε σταγόνα στον ωκεανό.
Σε καθημερινή βάση σημειώνονται ένοπλες ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, περιστατικά βίαιων επιθέσεων σε ηλικιωμένους, σε ανήλικους, ακόμη και σε ιερείς (!!!), διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών κλπ.
Επιπλέον στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 αλλοδαπός παρέσυρε και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Θηβών, τον οποίο εγκατέλειψε αβοήθητο.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι το φιλότιμο και η μεγάλη αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, δεν επαρκεί και αντικειμενικά, δεν μπορεί να καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας.
Είχαμε και κατά το παρελθόν εκφράσει τους φόβους μας για το ενδεχόμενο κρουσμάτων βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας στην περιοχή μας.
Η άμεση λήψη μέτρων είναι απαραίτητη πλέον, για την προστασία της νομιμότητας και της κοινωνικής ειρήνης στην πόλη της Θήβας και την ευρύτερη περιοχή.
Γι’ αυτούς τους λόγους απαιτούμε την άμεση επάνδρωση με προσωπικό της Α.Υ Θήβας ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.
Σας κοινοποιούμε έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Θήβας με αφορμή πρόσφατα περιστατικά.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΒΙΓΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου