Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012


"Δωρητές" οργάνων με το ζόρι οι μαχητές του ΡΚΚ!  
 Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ισχυρίζεται ότι η Τουρκία πραγματοποιεί εμπόριο οργάνων των Κούρδων μαχητών του PKK οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τον τουρκικό στρατό. Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται σε αντίγραφο επιστολής υπαλλήλου του Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Μαλάτεια.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας παραδίδει τα εσωτερικά όργανα των νεκρών Κούρδων μαχητών σε στρατιωτικά και πολιτικά νοσοκομεία της Τουρκίας προς πώληση.
Οι εντολές για την διαδικασία αυτή προέρχονται από την τουρκική κυβέρνηση, απευθύνονται προς όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς και ζητείται με αυτό η ταχύτατη μεταφορά των σωρών των νεκρών Κούρδων μαχητών από τα πεδία των μαχών εντός 24 ωρών σε ιατρικά ιδρύματα της Μαλάτιας, Άδανων, Άγκυρας, Κωνσταντινούπολης και Τραπεζούντας προκειμένου να μην υπάρξει αλλοίωση των οργάνων τους.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ενημερώνουν τα ιδρύματα πριν από και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του ΡΚΚ και των τουρκικών στρατευμάτων, για να "κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες για τις πράξεις επί των οργάνων." Τα σώματα των νεκρών Κούρδων Μαχητών μετά την αφαίρεση των οργάνων χρησιμοποιούνται σε εργαστήρια και θάβονται σε άγνωστα σημεία εν αγνοία των οικογενειών τους. Όσα παραδίδονται στους οικείους τους στην θέση των ζωτικών οργάνων βρίσκεται άφθονο βαμβάκι.
Φυσικά εννοείται ότι ποτέ δεν ρωτήθηκαν αν θέλουν να γίνουν δωρητές οργάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου