Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012


ImageΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας: «Η Ρωσία στέλνει στην Συρία τρία πολεμικά πλοία»
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας  ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία ετοιμάζεται να αποστείλει τρία πολεμικά πλοία στη Συρία, τα οποία σύμφωνα με τη δεδηλωμένη πρόθεση της Μόσχας θα μεταφέρουν εφόδια και 
προσωπικό στην ρωσική ναυτική βάση της στον λιμένα Ταρτούς στη Μεσόγειο.
«Δεν έχουμε ενδείξεις πως αυτά τα τρία πλοία και το υλικό αποστέλλονται στη Συρία για κάποιον άλλο λόγο πλην αυτού που έχει ανακοινώσει ο ρωσικός στρατός», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πλοίαρχος Τζον Κέρμπι.
Όπως συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας,  «Ρώσοι πολίτες έχουν δεχθεί απειλές στη Συρία και η εκπεφρασμένη πρόθεσή τους είναι πως αυτή η αποστολή αφορά λόγους προστασίας των δυνάμεών τους». Ο Κέρμπι τόνισε πως η ναυτική αποστολή αυτή είναι ξεχωριστή από το φορτηγό πλοίο που σταμάτησαν οι βρετανικές αρχές στα ανοικτά της χώρας και φέρεται να μετέφερε οπλισμό προς τη Συρία. Το πλοίο κατά τα φαινόμενα ξεκίνησε το ταξίδι του  για τη Ρωσία.
Σήμερα το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε πως η Μόσχα ετοιμάζεται να αποστείλει δυνάμεις της στη Συρία προκειμένου να προστατεύσει το προσωπικό της και να απομακρύνει εξοπλισμό από τις ναυτικές εγκαταστάσεις της. Το Ιντερφάξ κάνει λόγο για δύο μεγάλα αποβατικά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου