Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012


ΚΡΉΤΗ:ΧΡΕΏΝΟΥΝ ΣΕ ΧΡΥΣΑΥΓΊΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΘΈΣΕΙΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ-ΣΚΛΗΡΉ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Χ.Α ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΊ ΜΕ ΜΗΝΎΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΉ ΔΥΣΦΉΜΙΣΗ!
Η βία στην Κρήτη παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και οι φορείς κατηγορούν ευθέως την Χρυσή Αυγή - Διαβάστε την απάντηση που έδωσε ο σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου... Η βία στην Κρήτη παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις, η κοινωνία παρακολουθεί μουδιασμένητα περιστατικά των τυφλών επιθέσεων, οι αρχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, και οι φορείς κατηγορούν ευθέως την Χρυσή Αυγή. Κάπως έτσι ....
διαμορφώνεται το σκηνικό, στον απόηχο των τεσσάρων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, σε Ηράκλειο και Χανιά, που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. 
Το σκηνικό συνθέτουν ξυλοδαρμοί (δύο περιστατικά σε διάστημα λίγων ωρών στα Χανιά με θύματα τρεις αλλοδαπούς εκ των οποίων ο ένας λίγο έλλειψε να χάσει τη ζωή του), επιθέσεις μέχρι και εγκληματικά χτυπήματα, όπως αυτό σε γειτονιά του Ηρακλείου, όπου άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν ζωντανούς μετανάστες, πετώντας καπνογόνο μέσα στο διαμέρισμά τους, που έπιασε φωτιά.
Τις επιθέσεις καταδικάζουν το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΑΔΕΔΥ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και η Φασιστική Απειλή. Σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν συγκεκριμένα:
''Καταγγέλλουμε την επίθεση ρατσιστών σε σπίτι μεταναστών στην περιοχή της Αγ. Τριάδας την Τετάρτη 13 Ιουνίου, στην οποία περνώντας με μηχανάκια, τους πέταξαν φωτοβολίδα μέσα στο σπίτι τους και τους έκαψαν έπιπλα βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους. Ανάλογο σκηνικό συνέβη πρόσφατα και στην Θέρισο. Σοκαρισμένοι από το σκηνικό, οι γείτονες αναφέρουν ότι η απειλή στην γειτονιά τους δεν είναι κανένας μετανάστης αλλά οι φασίστες που δρουν εγκληματικά μπροστά από την πόρτα του σπιτιού τους.
Οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις είναι αποτέλεσμα ανόδου της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής που έχει δείξει ανοιχτά την δράση της ενάντια σε ντόπιους και μετανάστες με καθημερινά παραδείγματα βίαιων και αιματηρών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τέτοια παραδείγματα δεν θέλουμε να απλωθούν καθόλου στο Ηράκλειο. Ζητούμε την απομόνωση των νεοναζί από κάθε σύλλογο, σχολείο, σωματείο και γειτονιά. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν αποτελούν κομμάτια της δημοκρατίας αλλά εχθρούς της.
Σκληρή απάντηση της Χρυσής Αυγής
Η Χρυσή Αυγή από την ιστοσελίδα της, αναφέρθηκε στις τελευταίες επιθέσεις εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στα Μέσα Ενημέρωσης. Ο σύνδεσμος του Νίκου Μιχαλολιάκου τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις επιθέσεις στην Κρήτη, ούτε με το μαχαίρωμα αλλοδαπού σε σταθμό του Μετρό
Στις δύο τελευταίες σχετικές ανακοινώσειςτου συνδέσμου αναφέρονται τα εξής: Όσο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης είναι στα χέρια των μεγαλοεργολάβων οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι θα "ανακαλύπτουν" νεοναζί κι εγκληματίες.Την απάντηση κι εδώ θα τους την δώσει σταδιακά ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος από εδώ και πέρα θα πυκνώνει ανοιχτά τις τάξεις μας και θα είναι περήφανος για την επιλογή του, που στηρίζει τους Έλληνες αγωνιστές κι όχι τα αποκόμματα της κλεπτοκρατίας...
Αν κι είναι κουραστικό να επαναλαμβάνουμε τα ίδια, τονίζουμε για ακόμη μια φορά πως η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους κατά σύστημα συκοφάντες της και αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της σε περιστατικά βίας. Να σταματήσει επιτέλους ο πόλεμος της λάσπης εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Όποιος έχει να κάνει οποιαδήποτε καταγγελία για παράνομες πράξεις να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές με στοιχεία, αλλιώς θα είναι υπόλογος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου