Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012


"Παραγωγοί" στην πλαστογραφία
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων
Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος
Βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός ταξιδιωτικών και άλλων εγγράφων
Αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός τους
Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, διεθνές κύκλωμα διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων.
Συνελήφθησαν χθες (21-06-2012) το απόγευμα στην Αθήνα, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Σουδάν και ένας Σομαλίας, μέλη του κυκλώματος, ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός συνεργός τους, υπήκοος Λιβύης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις αλλοδαποί δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλου αριθμού Ευρωπαϊκών εγγράφων και τίτλων διαμονής, τα οποία προμηθεύονταν από άλλες ομάδες που επιδίδονταν σε κλοπές πορτοφολιών σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., κυρίως το Βέλγιο. Μέλη του κυκλώματος από τις άλλες χώρες συγκέντρωναν ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, τα οποία προωθούσαν στην Ελλάδα ταχυδρομικά ή κρυμμένα σε αποσκευές μελών που ταξίδευαν από το Βέλγιο προς την Αθήνα. Στη συνέχεια, τα διέθεταν έναντι αμοιβής (400-1.000 ευρώ) σε άλλες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες τα χρησιμοποιούσαν για τη διευκόλυνση της μετακίνησης παράνομων μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ε.Ε.
Σε κατάστημα που χρησιμοποιούσαν σαν έδρα τους και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Οκτώ (8) διαβατήρια διάφορων χωρών.
Τετρακόσια εβδομήντα έξι (476) δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών.
Επτά (7) άδειες διαμονής διαφόρων χωρών.
Πέντε (5) άδειες ικανότητας οδήγησης.
Πλήθος σελίδων διάφορων μεγεθών, στις οποίες φαίνονται δελτία ταυτότητας τρίτων αλλοδαπών προσώπων, τα οποία χρησιμοποιούνταν για δειγματισμό.
Πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου