Σάββατο, 26 Μαΐου 2012


Tα παραχαραγμένα της Καλαμάτας
Τα πλαστά 50ευρα
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί με δέκα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη Καλαμάτα.
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας.
Είχαν κάνει συναλλαγή με ακόμα ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Συνελήφθησαν, χθες (25-5-2012) το μεσημέρι, στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 28 και 42 ετών αντίστοιχα, καθώς και μια (1) 21χρονη γυναίκα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε, συνολικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, αποτελούμενο από δέκα (10) χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, τα οποία έφεραν σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας.
Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω είχαν κάνει συναλλαγή σε φαρμακείο, με ένα ακόμα (1) χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο έφερε σοβαρές ενδείξεις πλαστότητας και επίσης κατασχέθηκε, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάνουν συναλλαγή, σε δύο (2) ακόμα φαρμακεία της πόλης.
Κατά τον έλεγχο, εκτός από τα παραπάνω χαρτονομίσματα, τα οποία κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση, επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -375- ευρώ, ως προϊόν εγκλήματος.
Επιπλέον, ο 28χρονος κατηγορείται και για ψευδή ανώμοτι κατάθεση, καθώς δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου