Τρίτη, 22 Μαΐου 2012


Μέτωπο και με τον Ολάντ άνοιξε ο Τσίπρας.
Μέτωπο και με τον γάλλο Πρωθυπουργό Φρανσουά Ολάντ άνοιξε χθες από το Παρίσι όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 
Στη διάρκεια συνέντευξης εξεπέλυσε δριμύτατη επίθεση με προσβλητικές εκφράσεις κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου της Γαλλίας. Αφορμή για την επίθεση Τσίπρα στάθηκε η άρνηση του κ. Ολάντ να...
τον δεχτεί στην γαλλική προεδρία. 
«Σε ότι αφορά τον Γάλλο πρόεδρο θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό» είπε και συνέχισε, κάνοντας αρνητικά σχόλια για τον Νικολά Σαρκοζί και δίνοντας «γραμμή» και στους γάλλους ψηφοφόρους: «Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα.
 Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν μετεκλογικά, διότι αν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλαν όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική».
Ο κ. Τσίπρας δεν σταμάτησε όμως εκεί. Ενέπλεξε στην ομιλία του το όνομα του Γάλλου προέδρου και τον Ελληνα πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας λογοπαίγνιο και προδιαγράφοντας τι συμβαίνει ότι κάποιος ηγέτης εφαρμόζει το Μνημόνιο : «Ο Πρόεδρος Ολάντ πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα». 
Η τελευταία αυτή φράση προκάλεσε εξαιρετικά αρνητικές εντυπώσεις, όχι μόνο γιατί ο κ. Τσίπρας μίλησε απαξιωτικά για τον Γάλλο Πρόεδρο αλλά γιατί προέβλεψε ότι θα έχει και άσχημο πολιτικό τέλος . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου