Τετάρτη 23 Μαΐου 2012


Προσωπική θέση του Γ. Γερούλη
Αγαπητοί φίλοι,                                                   Αθήνα 21 Μαΐου 2012 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Συμμεριζόμενος την αγωνία και την ανησυχία σας κυρίως για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά  και για την επόμενη ημέρα του Σ.Ε.Ε. σας γνωστοποιώ τις σκέψεις μου και την προσωπική μου θέση, χωρίς φυσικά να αγνοώ την επικείμενη επίσημη ανακοίνωσή μας την οποία επεξεργάζεται ο
πρόεδρος του Α.Π.Σ. (Νίκος Αλικάκος).
 Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και απλοί εραστές των ιδεών που προβάλλαμε στο ξεκίνημα μιας ρομαντικής προσπάθειας για να στήσουμε ένα νέο πολιτικό φορέα που θα στηρίζετε στις αρχές μας και στην ανιδιοτελή προσφορά στη πατρίδα, το έθνος και τα παιδιά μας που την περίοδο αυτή το έχουν ανάγκη.
Σε διάστημα 6 μηνών κάναμε ένα αγώνα χωρίς πολιτική εμπειρία, χωρίς οικονομική επάρκεια και φυσικά με ελλειπή οργάνωση, με ότι αυτή συνεπάγεται για πολλούς λόγους και αιτίες, για μερικές εκ των οποίων ευθυνόμαστε στο μέτρο που ανήκει στον καθένα μας.
Εισπράξαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που κατά την γνώμη μου ήταν, αν και αναμενόμενο, μικρότερο από αυτό που έπρεπε λογικά να πάρουμε. Ας μην σταθούμε στο γιατί. Αυτό είναι δουλειά της επόμενης ημέρας που θα ξεκινήσει με την αναδιοργάνωση και το νέο ξεκίνημα ...με όσους από εμάς θα συμμετέχουν σε αυτό...με την όποια μορφή θα έχει ...κλπ.
Σήμερα μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, μετά την πλήρη απογοήτευση όλων των ψηφοφόρων για την ακυβερνησία και την ανικανότητα των όσων εξελέγησαν για να υλοποιήσουν την λαϊκή εντολή, προετοιμάζεται νέος γύρος εκλογών με δύο κύρια διλήμματα Μνημόνιο - αντιμνημόνιο, Ν.Δ. ή Τσίπρα, και διάφορα άλλα σχετικά. Η δική μου η γνώμη είναι ότι δυστυχώς κανένας από τους εκλεγμένους δεν κατάλαβε το πραγματικό μήνυμα και κανένας δεν βάζει πάνω από το κομματικό συμφέρον την χώρα. Συρθήκαμε στις εκλογές για ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα και εισπράξαμε το απόλυτο μηδέν.  Θα πάμε στις επόμενες εκλογές για να βγάλουμε ένα εκβιαστικό αποτέλεσμα και ένα συμβιβαστικό κυβερνητικό σχήμα που θα μπορούσαμε να το είχαμε και χωρίς αυτές. Και δυστυχώς ..αν επιτευχθεί και αυτό...θα είναι υποδεέστερο των προσδοκιών των Ελλήνων, και των απαιτήσεων διακυβέρνησης της χώρας με αποτέλεσμα να ξαναπάμε σε νέες εκλογές.
Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και λαμβάνοντας ως δεδομένα τα γνωστά και αντικειμενικά προβλήματα που έχει σήμερα ο Σ.Ε.Ε. πήραμε την απόφαση να μην συμμετέχουμε στις εκλογές της 17 Ιουνίου γιατί η όποια συνεργασία με τη Ν.Δ., το ΛΑΟΣ και τους Ανεξ. Έλληνες που μας προτάθηκε θα ήταν σε αντίθεση με τα όσα λέγαμε και πιστεύαμε. Θα παραμείνουμε πολιτικά ενεργοί, θα οργανωθούμε, θα διευρυνθούμε και με νέα στελέχη που θα αποδέχονται τα όσα πρεσβεύουμε και θα επιχειρήσουμε στις Ευρωεκλογές ή τις επόμενες εκλογές, όποιο έλθει πρώτο, να κατέβουμε προσφέροντας την εναλλακτική λύση με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μας.
Σχετικά με την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αν και η επίσημη θέση μας είναι ψήφος κατά συνείδηση, απευθυνόμενος σε φίλους που νομίζω ότι αφουκράζομαι, θα μοιραζόμουνα τον προβληματισμό τους λέγοντας ότι το αποτέλεσμα των νέων εκλογών δεν θα διαφέρει και πολύ από το προηγούμενο. Οι εκλεγέντες και όσοι από αυτούς επανεκλεγούν αποτελούν μείγμα καιροσκόπων και παλαιοκομματικών που δεν θα έχουν το σθένος και την ικανότητα με ανιδιοτέλεια να υποστηρίξουν και να εργαστούν με ομοψυχία για το εθνικό συμφέρον...φάνηκε άλλωστε από την ανικανότητα δημιουργίας κυβέρνησης.
Με αποκλειστικό λοιπόν γνώμονα την διακυβέρνηση της χώρας με τον καλύτερο δυνατό ...από αυτούς τρόπο... θα ψήφιζα :
A.  Το νέο διευρημένο πατριωτικό σχήμα της Ν.Δ. με την προϋπόθεση της έγγραφης υπόσχεσης να καταργήσουν με νόμο τουλάχιστον το άρθρο του μνημονίου που αναφαίρεται στην μή ύπαρξη  της δυνατότητας επίκλησης λόγου εθνικής κυριαρχίας....με ότι αυτό συνεπάγεται, κάτι που πολλοί από σας όπως και εγώ για 35 χρόνια ώς ιδέα υπηρετήσαμε με κίνδυνο της ίδιας μας της ζωής σε καθημερινή βάση.
B.  " Ανεξέρτητους Έλληνες" αν μου εξασφάλιζαν ότι δεν θα συνεργασθούν με κόμματα της αριστεράς που δεν αποδέχονται τις Εθνικές μας θέσεις και αν με έπειθαν ότι δεν μπορούσαν να είχαν συμφωνήσει για συγκυβέρνηση τις προηγούμενες εβδομάδες, παραμερίζοντας τα προσωπικά και τα κομματικά οφέλη. Ελπίζω το επικείμενο νέο εκλογικό αποτέλεσμα να τους συνετίσει.
Γ. Τη Δημιουργία Ξανά εφόσον ο προσχωρών  κ. Μάνος δεν συμπεριλάβει στην ομάδα του τον ..γνωστό συνεργάτη του και πρόεδρο των …………...... και εφόσον φυσικά ξεκαθαρίσουν  την θέση τους σχετικά με τα επίμαχα άρθρα του μνημονίου και υποσχεθούν ότι δεν θα ....γίνουν πολιτικοί, ....... Και αυτό μόνο και μόνο γιατί η πλειοψηφία τους είναι άφθαρτοι,  αυτοδημιούργητοι επαγγελματίες και επιστήμονες που έχουν μάθει να αγωνίζονται για να επιτύχουν και όχι επειδή είναι από τζάκι.....
Σε καμμία περίπτωση τα ανωτέρω δεν στοχεύουν στην χειραγώγηση της ψήφου σας. Απλώς πιστεύω ότι μία τρίτη εκλογική αναμέτρηση για την χώρα θα είναι  και η χαριστική βολή. Βολή που πρέπει πάσει θυσία να αποφευχθεί μέχρι να δυναμώσει και να ωριμάσει ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας.
          Φιλικά
Γ. Γερούλης Δρ. ΕΜΠ
       Απχος (Ι) ε.α.
Α' Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Ε.

 Ναυαρίνου 17, Αθήνα, ΤΚ 10680
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  211 182 6004
Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Πανταζής  Βασίλειος      6936872219
Ωρες λειτουργίας: Καθημερινά  10:00 έως 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου