Δευτέρα 21 Μαΐου 2012


ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός ενώ αναζητείται ο συνομήλικος συνεργός του, επίσης από την Αλβανία. Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών έπεσε ένας 42χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μόλις ξεκίνησε η τουριστική σεζόν, έβαλε στο μάτι δωμάτια σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα των ενοίκων.
Ο 42χρονος μαζί με το συνεργό του μέσα στο Μάιο είχε διαπράξει τρεις ληστείες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ενώ διαπιστώθηκε  με τον ίδιο τρόπο είχε κάνει άλλες τρεις ληστείες την προηγούμενη χρονιά.
Ο 42χρονος όπως γράφει το flashnews.gr «πιάστηκε» από αστυνομικούς... επί τω έργω ενώ προσπαθούσε να μπει σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στα Μάλια τα ξημερώματα της Παρασκευής .
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και ένα σακίδιο που ο 42χρονος είχε κρύψει στον κοινόχρηστο χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, το οποίο περιείχε πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών (φορητούς Η/Υ, φωτογραφικές μηχανές, συσκευές κινητής τηλεφωνίας κτλ), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Από την προανάκριση που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, προέκυψε ότι, ο 42χρονος με άλλον 42χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, είχαν διαπράξει τις παρακάτω κλοπές: 
• Την 18-05-2012 το βράδυ, εισήλθαν σε δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας οκτακοσίων (800) ευρώ.
• Την 18-05-2012 το βράδυ, εισήλθαν σε δωμάτιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σταλίδας του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή χρηματικής αξίας διακοσίων (200) ευρώ.
• Το βράδυ της 15/16-05-2012, εισήλθαν σε δωμάτιο συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ.
• Το βράδυ της 09/10-05-2012, εισήλθαν σε δωμάτιο συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ένα φορητό υπολογιστή συνολικής χρηματικής αξίας εννιακοσίων (900) ευρώ και το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ.
• Την 26-04-2012 τα ξημερώματα, εισήλθαν σε δωμάτιο συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαλίων του Δήμου Χερσονήσου και αφαίρεσαν ένα (1) φορητό υπολογιστή, μια (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, μια (1) συσκευή αναπαραγωγής ήχου, έναν (1) φορητό σκληρό δίσκο και ένα (1) γυναικείο ρολόι χειρός, συνολικής αξίας οκτακοσίων (800) ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι όπου οι δράστες έμεναν μαζι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία ενώ στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα.
Τα θύματα αναγνώρισαν με απόλυτη βεβαιότητα τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία και επέστρεψαν στην κατοχή τους.
Ο 42χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου