Σάββατο 21 Απριλίου 2012


Στα χέρια της Αστυνομίας οι δύο Αλβανοί δράστες της αγρίας δολοφονίας στην Μίνθη
Φως στην υπόθεση της ληστείας στη Μίνθη, που οδήγησε στο θάνατο τον 84χρονο, έριξαν οι έρευνες των Αρχών στην Ηλεία, μόλις δύο... 24ωρα μετά τον εντοπισμό του θύματος.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία εξιχνίασης της υπόθεσης βασίστηκε στην επισταμένη εξέταση των στοιχείων που είχαν οι αστυνομικοί στα χέρια τους και χρειάστηκε να φτάσουν έως το Βραχάτι Κορινθίας για να φέρουν πίσω τον έναν από τους δύο δράστες, που είχε κατααφύγει εκεί μετά την πράξη του, για να χαθούν τα ίχνη του.
Οι δύο φερόμενοι δράστες της υπόθεσης, υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 48 και 28 ετών ζούσαν και εργάζονταν ο ένας μόνιμα, ο άλλος περιστασιακά στο γειτονικό Χρυσοχώρι, ως εργάτες σε χωράφια. 
Κανένας από τους δύο δεν είχε δουλέψει για λογαριασμό του θύματος, φέρονται σύμφωνα με πληροφορίες να είχαν ακούσει πως ο 84χρονος είχε κάποια λεφτά στο σπίτι του
Σύμφωνα με την προανάκριση πήγαν στο σπίτι του θύματος στις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης όπου τον χτύπησαν για να τους υποδείξει που έκρυβε τα χρήματα, τον έδεσαν και τον φίμωσαν και τέλος τον εγκατέλειψαν σε κοντινό σημείο σε αγροτική περιοχή μέσα στο κρύο και τη βροχή, για να μην ακούγονται οι φωνές του από τους γείτονες.
Ο 48χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή και προσήχθη προχθές το βράδυ. Κατά την προανάκριση ομολόγησε τις πράξεις του και μάλιστα χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας μετέβη στη Μίνθη όπου υπέδειξε τι έκαναν στις τρεις τα ξημερώματα της Τετάρτης με την τραγική κατάληξη σε βάρος του ηλικιωμένου.
Ο δεύτερος μετά την πράξη του και όταν έμαθε πως ο 84χρονος βρέθηκε νεκρός, έφυγε από την περιοχή και μετέβη στο Βραχάτι Κορινθίας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας όμως βρέθηκαν στα ίχνη του και το πρωί της Πέμπτης τον προσήγαγαν ως ύποπτο στον Πύργο. Πιέστηκε αλλά δεν παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στους αστυνομικούς.
Όμως τα στοιχεία φέρονται αδιάσειστα σε βάρος του. Οι δύο δράστες πήραν από τον 84χρονο το ποσό των 2000 ευρώ, που βρήκαν μέσα στο σπίτι του και τον απομάκρυναν.
Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε το έγκλημα ως «φρικτό» με πολλαπλά χτυπήματα σε βάρος του θύματος, που προκάλεσε το κοινό αίσθημα.
«Έπρεπε με μεθοδικότητα και προσεκτικές κινήσεις να κινηθούμε πάνω στα ευρήματα που είχαμε. Όλοι μαζί προχωρήσαμε σε στοχευόμενες προσαγωγές ατόμων και καταφέραμε να έχουμε αποτέλεσμα σύντομα» είπε ο διοικητής της Ασφάλειας Πύργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου