Κυριακή 8 Απριλίου 2012


Αντιδράσεις προκαλεί η έκπτωση σε μουσουλμάνους
Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί στη Θράκη η έκπτωση της τάξεως του 80% που νομοθετήθηκε μόνον για τους μουσουλμάνους της περιοχής οι οποίοι Θα νομιμοποιήσουν τις τυχόν αυθαίρετες κατοικίες τους. Η σχετικό τροπολογία ψηφίστηκε χθες τα χαράματα από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη Δημ. Συμμαχία παρότι πολλοί παρατηρούν ότι για πρώτη φορά εισάγει ως φορολογικό κριτήριο το... θρήσκευμα, αδικεί καταφανώς μεγάλη μερίδα κατοίκων της περιοχής και επομένως ελέγχεται ακόμη και για τη συνταγματικότητά της.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που, μετά τα μηνύματα κατακραυγής από τα τοπικά MME, ο έχων την ευθύνη της τροπολογίας υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Ν. Σηφουνάκης επιχείρησε προχθές βράδυ να τη διορθώσει επιδιώκοντας να εντάξει στη ρύθμιση όλους τους κατοίκους της Ξάνθης και της Κομοτηνής , δηλαδή και τους χριστιανούς.
Το γεγονός αυτό όμως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τον ΛΑΟΣ, ο οποίος ματαίωσε τη διόρθωση με το επιχείρημα ότι συνιστούσε επιπλέον αντισυνταγματικό μεθόδευση σε βάρος όλων των άλλων περιφερειών της χώρας. Ακρως ενδιαφέρον είναι και το παρασκήνιο της σοβαρότατης αυτής υπόθεσης, η οποία παραδόξως ήταν άγνωστη έως χθες ακόμη και στο ΥΠΕΞ παρά το γεγονός ότι αγγίζει τις ευαίσθητες ισορροπίες της περιοχής.
Βάσει πληροφοριών, την επίμαχη ρύθμιση προωθούσαν συστηματικά στον κ. Σηφουνάκη οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Αχμέτ Χατζη οσμάν και Τσετίν Μάντατζη. Κε Η τροπολογία για νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατοικιών τους στη Θράκη ψηφίστηκε χαράματα της Πέμπτης. ντρικό τους επιχείρημα ήταν ότι χιλιάδες μουσουλμάνοι αναγκάστηκαν να χτίσουν αυθαίρετα από την εποχή που n πολιτεία δεν τους χορηγούσε εύκολα ά δειες οικοδομής. Και ως εκ τούτου πίεζαν να τους δοθεί n έκπτωση του 80% για τη νομιμο ποίησή τους, όπως και να επιτραπεί στη μειονότητα να νομιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο τα παράνομα τζαμιά της Θράκης.
Οταν ενημερώθηκαν οι βουλευτές της περιοχής κ. Γ. Πετα λωτής και Ε. Στυλιανίδης διεμήνυσαν στον κ. Σηφουνάκη ότι το θέμα ήταν εξαιρετικά ευαίσθητο και του εισηγήθηκαν να μην περάσει τροπολογία σε όφελος μόνον των μουσουλμάνων.
Το δικό τους εύλογο επιχείρημα ήταν ότι μετά τη φιλελεύθερη πολιτική του 1989 οι μουσουλμάνοι δεν είχαν κανένα λόγο να χτίζουν παρανόμως και ως εκ τούτου θα συνιστούσε σήμερα σκάνδαλο να τους επιτραπεί να νομιμοποιή σουν την κατοικία τους με το 20% του ποσού που θα πρέπει να πληρώσουν οι χριστιανοί γείτονές τους, οι οποίοι τυχόν έχουν διαπράξει την ίδια παρανομία. Μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, οι δύο βουλευτές είχαν μείνει με την εντύπωση ότι o κ. Σηφουνάκης είχε υιοθετήσει τα ε πιχειρήματά τους. Κατόπιν τούτου παραμένει προς απάντηση γιατί σ υπουργός εντέλει την κατέθεσε.
Κυρίως όμως χρήζει απάντησης για ποιους λόγους το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. ψήφισαν μια τροπολογία για την οποία επιχαίρουν μόνο οι μειονοτικοί βουλευτές. Οι οποίοι σημειωτέον προκάλεσαν τη Δευτέρα μέχρι και πανηγυρική συνέντευξη Τύπου, προσκαλώντας μόνο τα τουρκόφωνα MME της Θράκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου