Τετάρτη 11 Απριλίου 2012


Συνελήφθη  στην Ρόδο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, ένας 44χρονος αλλοδαπός υπήκοος Συρίαςκαι σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πλαστογραφία πιστοποιητικών και διευκόλυνση εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών.
Για την ιδία υπόθεση συνελήφθησαν και τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Παλαιστίνης ηλικίας 42, 25 και 23 ετών, μη νόμιμοι μετανάστες.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που ανέφεραν ότι ο 44χρονος είναι μέλος κυκλώματος που καταρτίζει έναντι αμοιβής, πλαστά ελληνικά δελτία ταυτότητας, τα όποια στην συνέχεια χορηγεί σε μη νόμιμους μετανάστες προκειμένου να αναχωρήσουν σε χώρες της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου ο 44χρονος κατά την άφιξη του από Αθήνα.
Σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
Τρία (3) πλαστά Δελτία Ελληνικών Αστυνομικών Ταυτοτήτων
Τρία (3) αεροπορικά εισιτήρια αναχώρησης για χώρες της Ευρώπης
Δυο κινητά τηλέφωνα
Το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
Από την διερεύνηση της υπόθεσης εντοπίστηκαν σε ξενοδοχείο της πόλης της Ρόδου και συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Παλαιστίνης, τα στοιχειά των οποίων απεικονίζονταν στα πλαστά δελτία ταυτότητας και αναγράφονταν στα εισιτήρια που είχε στην κατοχή του ο 44χρονος.
Για την κατάρτιση των πλαστών δελτίων ταυτότητας οι τρεις συλληφθέντες είχαν προκαταβάλει συνολικά το ποσό των 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου