Κυριακή 22 Απριλίου 2012


Αποκάλυψη: Ποιοι πληρώνουν “δημοσιογράφους” της Θράκης για “πρακτορεύσεις” και ρουφιανιλίκια;
Παρακολουθώντας την πορεία ορισμένων “δημοσιογράφων” της περιοχής μας (και τον προκλητικό τρόπο ζωής τους) πάντα απορούσαμε τι διάολο κάνουν όλοι αυτοί και όλες αυτές και από ατάλαντα τεμπελχανεία που είναι, υποαπασχολούμενοι / ες για κανένα μισάωρο στον χώρο εργασίας τους (σε τηλέφωνα και κουτσομπολιά, μην φανταστείτε πως βαράνε και γκασμά) ξαφνικά βρίσκονται με καταθέσεις με απίστευτα μηδενικά, πανάκριβα σπίτια και οχήματα, συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό για ψώνια αλλά και …επισκέψεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη για ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολόγους!
Αναρωτιόμασταν πάντα αν είχαν κάποιο δέντρο που βγάζει ευρώ ή κάποια χήνα με τα χρυσά αυγά ή κάποιον “θείο” από την Αμερική που τους κάνει συνεχώς δωράκια! Κατά διαστήματα διάφορες φήμες που κυκλοφορούν πέριξ των τεμπελχανείων του κέντρου όπου όλοι αυτοί συνοστίζονται για τον πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό και βραδινό καφέ τους (αφού όλη μέρα στους καφέδες είναι) ανέφεραν πως οι εν λόγω συνάδελφοι και συναδέλφισες τα έχουν κάνει “πλακάκια” με τις καμία 15ρια χώρες που έχουν πολιτικά ενδιαφέροντα στην περιοχή μας (φυσικά και η Θράκη δεν είναι ελληνοτουρκική υπόθεση…) και προσφέρουν “δημοσιογραφικού” τύπου υπηρεσίες. Δηλαδή σε απλά ελληνικά ρουφιανεύουν σε προξενεία και πρεσβείες και βγάζουν τα ως προς το ζειν!
Από την μία αρνούμασταν να δεχτούμε πως αυτό είναι αλήθεια (το πρωί κάποιος ή κάποια να παριστάνει τον / την δημοσιογράφο και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας να ρουφιανεύει και να χαφιεδίζει τον κοσμάκη λες και είμαστε στην χούντα) αλλά από την άλλη οι σπιταρώνες, οι αυτοκινητάρες, οι ομαδικές συνευρέσεις (οριζοντίου τύπου) σε κρυφές γκαρσονιέρες και ξενοδοχεία και τα εξώγαμα είναι πολυέξοδα σπορ και ειλικρινά είχαμε μείνει με την απορία που τα βρίσκουν όλοι αυτοί και αυτές τόσα φράγκα και τόσα χρόνια σε όλα τα παραπάνω κάνουν πρωταθλητισμό!
Αποφασίσαμε λοιπόν να ακολουθήσουμε την συλλογιστική των κουτσομπολιών που διαδίδονται εδώ κι εκεί και να δεχτούμε για την ευκολία της συζήτησης πως έστω υπάρχει κάποια υποθετική χώρα που χρειάζεται κάποιον “δημοσιογράφο” στην περιοχή μας για προπαγάνδα, παπατζιλίκια και ρουφιανιλίκια κάθε είδους αλλά και “επαφές” με το πολιτικό σύστημα για να μπαινοβγαίνει με ευκολία σε όλα τα πολιτικά γραφεία της περιοχής για τα “περαιτέρω”.
Το σενάριο όμως δεν μας καθόταν γιατί πολύ απλά εμείς προσωπικά τα εν λόγω άτομα αν είμασταν ένα μικρό μπακάλικο της γειτονιάς δεν θα δεχόμασταν να τα προσλάβουμε ούτε για να κρατάνε παρέα στα φρούτα και στα λαχανικά! Κοινώς μιλάμε για άτομα “YA TA BAZA” που όχι για πράκτορες ή προπαγανδιστές δεν κάνουν αλλά ούτε για ντελιβεράδες (ας μας συγχωρέσουν οι αυθεντικοί ντελιβεράδες που μια χαρά εργατικά παιδιά είναι) για να κουβαλάνε τις σακούλες με τα σάντουιτς που χλαπακιάζουν όλη μέρα ή τους καφέδες που πίνουν! Ειδικά ο ένας από αυτούς λόγω όγκου…
Το ερώτημα λοιπόν παρέμενε: ποια χώρα του πλανήτη (ή κάποιου άλλου πλανήτη έστω…) θα είχε τόσο χαζούς πολίτες αλλά και κυβερνώντες για να εμπιστευθεί την προπαγάνδα της και τα ρουφιανιλίκια της σε κάποιο από αυτά τα άτομα; Η σε πιο απλά ελληνικά: υπάρχουν πιο χαζοί άνθρωποι από από αυτούς και αυτές (τους “συναδέλφους” και “συναδέλφισες”) στον πλανήτη, ώστε να δίνουν λεφτά στα εν λόγω άτομα για οποιανδήποτε δουλειά εδώ και τόσα χρόνια;
Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο ανόητοι άνθρωποι στην Γη;;;;
Αν μη τι άλλο να πάμε κι εμείς σε κανένα …ΙΕΚ Ρουφιανιάς και Χαφιεδισμού να βρούμε και καμία δουλειά με περισσότερα αλλά προπαντός με ξεκούραστα χρήματα βρε παιδί!!!
Ειλικρινά όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα μας προβληματίζουν εδώ και καιρό αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε απάντηση. Ισως πάλι οι ανάλογες φήμες να είναι εντελώς λανθασμένες και απλές κακοήθειες ορισμένων… Ποιος ξέρει;
Δε βαριέσαι βρε αδερφέ, ας διαβάζουμε κανένα άρθρο για να περάσει η ώρα…
Εκατοντάδες Αμερικανοί ανακαλύπτουν έντρομοι οτι ο Τιτανικός ήταν αληθινή ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου