Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012


Ανησυχία Από Ένοπλες Ομάδες Ουτσεκάδων Στα Σκόπια… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ;;;
Με τον τίτλο «Παρατηρήθηκε ομάδα στρατιωτών του UCK στην περιοχή του Λίπκοβο», σκοπιανό δημοσίευμα αναφέρει ότι αξιόπιστες πηγές που ασχολούνται με το ‘αλβανικό μπλοκ’ στο κράτος των Σκοπίων, ανέφεραν στις υπηρεσίες πληροφοριών, ότι στην περιοχή του Λίπκοβο παρατηρήθηκε μια ομάδα από ένστολους άνδρες οι οποίοι έφεραν το έμβλημα του UCK. 
Το δημοσίευμα είναι της ειδησεογραφικής πύλης της Οχρίδας, η οποία διευκρινίζει ότι προφανώς πρόκειται για ομάδα με επικεφαλής τον Μαλίτσι Ντρετσάι από το Κόσοβο, η οποία επί δέκα ημέρες βρισκόταν στην περιοχή του Λίπκοβο.
Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες που προέρχονται από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και οι οποίες ανέφεραν ότι η ομάδα αυτή τον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή της στη Νότιο Σερβία και στα βόρεια Σκόπια.
Επιπρόσθετα, ανεπίσημες πηγές αναφέρουν ότι η ένοπλη ομάδα εμφανίστηκε πριν από πέντε ημέρες στην περιοχή Ραντούσα των Σκοπίων (σ.σ. σύνορα με Κοσσυφοπέδιο).
Φήμες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στον Τζελάλ Μπαϊράμι, αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών των Σκοπίων.
Υπάρχει το ενδεχόμενο της εκ νέου αποσταθεροποίησης του κράτους των Σκοπίων – αναφέρει το δημοσίευμα- πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο ή πιθανόν η κίνηση αυτή να προκλήθηκε από τη δήλωση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ότι «καλύτερα οι Αλβανοί να ζήσουν σε ένα ενιαίο κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου