Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012


Τα Γιάννενα ... πέρασαν το Ανθρωποκτονιών
Η Ασφάλεια στα Γιάννενα συναγωνίζεται επάξια το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας σε "απαγωγές" μεταξύ Πακιστανών.
Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η αρπαγή 28χρονου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε τον Μάιο του 2010.
Δράστες της παραπάνω αρπαγής είναι τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 33, 35 και 47 ετών, οι οποίοι είχαν κρατήσει το θύμα για τρείς (3) ημέρες στα Οινόφυτα Βοιωτίας και το απελευθέρωσαν, μετά τη καταβολή του χρηματικού ποσού των 2.200 ευρώ.
Μετά από έρευνα  το πρωί της Τετάρτης σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα, βρέθηκαν οι δύο (2) από τους δράστες (ο 33χρονος και ο 47χρονος), οι οποίοι αποδέχτηκαν τις πράξεις τους και συνελήφθησαν. 
Την ίδια ημέρα όμως οι Γιαννιώτες έβγαλαν "απαγωγή" Πακιστανού με επιπλέον 1.300 ευρώ
 ως λύτρα. 
Συνελήφθησαν   λοιπόν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, 
τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34, 25 και 39 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης 26χρονου ομοεθνή τους, ενώ αναζητείται ένας (1) ακόμη 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους. 
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι τέσσερις (4) δράστες απήγαγαν τον 26χρονο από τους Κωστακιούς Άρτας και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε σπίτι στην Ελεούσα Ιωαννίνων όπου τον εκβίαζαν , άλλοτε με απειλές εναντίον της ζωής του και άλλοτε με τη χρήση σωματικής βίας, απαιτώντας να τους καταβληθεί, από τους οικείους του, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ . 
Ο 26χρονος το απόγευμα της ίδιας μέρας κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι, όπου κρατούνταν και κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 
Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες το βράδυ, τρία (3) από τα μέλη της ομάδας των αλλοδαπών δραστών, ενώ αναζητείται ο 30χρονος αλλοδαπός συνεργός τους. 
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου στα Ιωάννινα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων. 
Επίσης, κατασχέθηκαν δύο οχήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους απαγωγείς καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου