Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012


Ηράκλειο : Σύλληψη αλλοδαπής για μεταφορά ηρωίνης απο την Αλβανία.
Τέλος στα ταξίδια που έκανε στην Κρήτη μεταφέροντας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από την Αλβανία έβαλαν οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών σε μια 41χρονη γυναίκα από την Αλβανία χθες το απόγευμα (29-02-2012).
Η αλλοδαπή έφτασε χθες το πρωί με το πλοίο Φαιστός από τον Πειραιά στο Ηράκλειο. Με το που πάτησε το πόδι της στη στεριά οι αστυνομικοί της Δίωξης την παρακολουθούσαν χωρίς εκείνη όμως να τους αντιληφθεί. Δεν τη συνέλαβαν αμέσως προκειμένου να πιάσουν και τον παραλήπτη του πακέτου με την ηρωίνη.
Η 41χρονη από την Αλβανία αμέσως μετά το λιμάνι κατευθύνθηκε με ταξί προς ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου. Έφτασε γύρω στις 07.00 το πρωί, κοιμήθηκε για αρκετές ώρες και γύρω στις 18.00 χθες το απόγευμα εγκατέλειψε το ξενοδοχείο. Βγαίνοντας από την έξοδο και λίγο πριν επιβιβαστεί σ' ένα ταξί, ακινητοποιήθηκε από ομάδα της δίωξης.
Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μια τσάντα που είχε στην κατοχή της μέσα στην οποία υπήρχε ένα δέμα ηρωίνης βάρους μισού κιλού. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο.
Η 41χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου όμως δεν ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς και να αποκαλύψει ποιος ήταν ο τελικός παραλήπτης του δέματος με τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Αρχικά έλεγε ότι δε γνωρίζει ποιος θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά και έπεφτε σε αντιφάσεις όταν τη ρωτούσαν που θα πήγαινε φεύγοντας από το ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, μετά από αρκετή ώρα ανάκρισης η ίδια φάνηκε πρόθυμη να επικοινωνήσει με ένα άτομο στην Αθήνα, το τηλέφωνο του όμως ήταν απενεργοποιημένο, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η 41χρονη έχει έρθει κι άλλες φορές στο Ηράκλειο στο πρόσφατο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.
Εκτιμάται ότι σε κάθε της ταξίδι η 41χρονη πληρωνόταν από τους εμπόρους που την προμήθευαν με ηρωίνη περίπου 1.000 ευρώ, ενώ της κάλυπταν κι όλα της τα έξοδα στα ταξίδια της στην Κρητη. Η ηρωίνη βάρους 500 γραμμαρίων που μετέφερε υπολογίζεται ότι με τις προσμίξεις που γίνονται θα ξεπερνούσε τις 15.000 χιλιάδες ευρώ.
Η 41χρονη διαμένει στην Αθήνα και δεν έχει απασχολήσει επίσημα κατά το παρελθόν την Αστυνομία. Στην κατοχή της δεν είχε μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ βρέθηκαν και τα ακτοπλοϊκά της εισιτήρια. Το μυστικό αναφορικά με την ταυτότητα του παραλήπτη οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι θα το μάθουν από την άρση του απορρήτου στο κινητό της τηλέφωνο και τις κλήσεις που έκανε φτάνοντας στο Ηράκλειο για να συναντηθεί με τον τελικό παραλήπτη ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου