Σάββατο 3 Μαρτίου 2012


"Παρών δήλωσε" η ΟΜΟΝΟΙΑ στην 98η επέτειο αυτονομιακού αγώνος στην Πάτρα.
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι,
Αρχικά θα ήθελα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» κου. Βασίλη Μπολάνου και του αντιπροέδρου της Ομόνοιας στην Αθήνα κου. Γεωργίου Τζομάκα.
17 Φεβρουαρίου 1914 – 17 Φεβρουαρίου 2012, 98 χρόνια αγώνων και...
θυσιών. Η σημερινή ημέρα χαρακτηρίζεται ως ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας για τους ήρωες του Αυτονομιακού Αγώνος. Η 17η Φεβρουαρίου 1914, αποτελεί για μας τους Βορειοηπειρώτες φωτεινό ορόσημο για τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας. Ήταν ένας νικηφόρος αγώνας ενάντια στα τότε μεγάλα συμφέροντα, με συμπαραστάτες μας τα εθελοντικά σώματα από όλα τα μέρη της Ελλάδος.
 Το αγωνιστικό μήνυμα της 17ης Φεβρουαρίου παραμένει χαραγμένο στις μνήμες όλων μας και μας θυμίζει την υποχρέωσή μας για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κοινότητά μας. 
Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ «ΟΜΟΝΟΙΑ» στα πλαίσια της ενότητας, σε συνεργασία με τους Βορειοηπειρωτικούς Συλλόγους, διοργανώνει στις 11 Μαρτίου στην Αθήνα το πρώτο Παν-βορειοηπειρωτικό αντάμωμα. Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Η εθνική ομοψυχία θα πρέπει να αποτελεί για όλους μας έναν από τους βασικότερους στυλοβάτες αυτών που διεκδικούμε.
Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου στη χαραυγή του 21ου αιώνα αντιμετωπίζει ιστορικές προκλήσεις. Το 2012 αποτελεί για εμάς έτος απογραφής. Η επικείμενη απογραφή που θα διεξάγει η Ομόνοια είναι εκείνη που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του τόπου μας. Κάθε απογραφή αποτελεί την ταυτότητα και το θεμελιακό χαρακτηριστικό του σύγχρονου κόσμου, γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε τη δύναμη της πληθυσμιακής υπεροχής στον τόπο μας και με αίσθημα εθνικής ευθύνης να δώσουμε το βροντερό παρών.
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους μας τους αγώνες των προγόνων μας, οι οποίοι θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου