Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012


  Τεράστια η ζήτηση επιπλέον φυσικού αερίου λόγω ψύχους - Η Gazprom προσπαθεί για επιπλέον ποσότητες
Το δριμύ ψύχος που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει μεγάλη ζήτηση στην προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αλλά ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου, πέραν από αυτές που έχουν συμφωνηθεί να αγοράζουν ζητούν οι ευρωπαϊκές χώρες, λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει στη Ρωσία για τους ίδιους λόγους ακριβώς.
Όπως αναφέρει το BBC, οκτώ χώρες –Πολωνία, Σλοβακία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Ιταλία- έχουν δει μείωση στην προμήθεια φυσικού αερίου λόγω αν και η κατάσταση μέχρι στιγμής βρίσκεται υπό έλεγχο. Μόνο στην Ελλάδα η Ρωσία έχει ικανοποιήσει την ζήτηση μετά το εμπάργκο της Τουρκίας.
Τις τελευταίες ημέρες οι χώρες της Ευρώπης είδαν τα θερμόμετρά τους να φτάνει μέχρι και τους -35 βαθμούς Κελσίου. Χώρες όπως η Βουλγαρία, η Σερβία και η Βοσνία, εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από τα αποθέματα που διέρχονται από την Ουκρανία.
Πάντως, η Gazprom δήλωσε την Παρασκευή πως κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει την παραγωγή και να τους δώσει περισσότερο φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου