Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


Οι Ρουμάνοι δε την κόβουν τη συνήθεια
Το μαχάνημα "κλέφτης" που παράγει κάρτες-κλώνους
??Πιάστηκαν στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 24 και 34 ετών, γιατί μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας μηχανισμός παγίδευσης Α.Τ.Μ. Τραπεζών.
Από την έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, που προβαίνει σε παγιδεύσεις Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο « skimming ». Οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούν σε Α.Τ.Μ., υφαρπάζουν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από τον νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία αυτά κατασκευάζουν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούν παράνομες αναλήψεις.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 15-11-2011 μέχρι χθες (4-2-2012) έχουν υποκλέψει από τα Α.Τ.Μ. μίας μόνο Τράπεζας -126- κάρτες, προκαλώντας οικονομική ζημιά ύψους 14.780- ευρώ.
Οι έρευνες για τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας σε βάρος και άλλων Τραπεζών καθώς και για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου