Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012


Ο "Σκασίλας" υπουργός τα παίρνει πίσω
Πρόθυμος να υπαναχωρήσει με την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ που αντιδρούν σε διατάξεις του νομοσχεδίου για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκειά της, εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. 
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τις ενστάσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για τη διάταξη που αφορά τη μετατροπή από κακούργημα σε πλημμέλημα για όσους διευκολύνουν την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα, ο κ. Παπαϊωάννου εμφανίστηκε έτοιμος να κάνει ένα βήμα πίσω δηλώνοντας ότι δεν θα επιμείνει. 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους είχε διευκρινίσει ότι η σχετική ρύθμιση έγινε έπειτα από επίμονες παραινέσεις των δικαστών της Θράκης και της Κέρκυρας, δηλαδή από περιοχές όπου δέχονται τον κύριο όγκο λαθρομεταναστών, οι οποίοι ζητούν να εκδικάζονται άμεσα οι υποθέσεις όσων συλλαμβάνονται για την παράνομη διακίνησή τους. 
«Αν δεν το θέλουν, σκασίλα μου», είχε πει δηκτικά ο κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος προσφάτως βρέθηκε ενώπιον των έντονων αντιδράσεων των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, από την οποία είχαν αποχωρήσει δοκιμάζοντας τις αντοχές της κυβέρνησης συνεργασίας του κ. Λ. Παπαδήμου. 
Επίσης, διαλλακτικός εμφανίστηκε και όσον αφορά τη διάταξη για την παύση μελών Δ.Σ. ανεξαρτήτων αρχών που έχουν συμπληρώσει εξαετή θητεία, κάτι που είχε προκαλέσει την έντονη δημόσια αντίδραση της ΝΔ. 
Τέλος, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δικαστήρια περιέγραψαν οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Παπαϊωάννου ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 300.000 ανεκτέλεστες αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων οι οποίες εκκρεμούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς, όπως είπε, η Ασφάλεια δεν βρίσκει τους εμπλεκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου