Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012


Άγγελος Κολοκοτρώνης: «Λίβυοι τραυματίες προκαλούν επεισόδια στη Θεσσαλονίκη».
Ερώτηση του βουλευτή κ. Ά Κολοκοτρώνη για τη διαταραχή της δημόσιας τάξης από λαθρομετανάστες
Ερώτηση με θέμα την διαταραχή της δημόσιας τάξης και ασφάλειας από ξένους υπηκόους που διαβιούν παράνομα στη χώρα μαςαπηύθυνε ο βουλευτής Α΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άγγελος Κολοκοτρώνης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στις 24 Ιανουαρίου 2012. Ταυτόχρονα έθεσε..
το ζήτημα του ελέγχου του χρόνου παραμονής από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αφορμή για την ερώτηση έδωσε περιστατικό που συνέβη πριν μερικές εβδομάδες και κατά το οποίο Λίβυοι «τραυματίες πολέμου», φιλοξενούμενοι σε νοσηλευτικές μονάδες της Θεσσαλονίκης δημιούργησαν επεισόδια με μαθητές σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή στην Θεσσαλονίκη και στα οποία έδωσαν τέλος δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, αυτό το περιστατικό ήταν ένα από τα εκατοντάδες που διαδραματίζονται καθημερινά, ιδιαίτερα δε στην περιοχή του Βαρδάρη, όπου επικρατεί ο τρόμος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.
Όπως καταγγέλλεται από πολίτες και σχετικά δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε, με την παρουσία τους και τις προκλήσεις τους προς κάθε διερχόμενο πολίτη, ιδιαίτερα δε τις γυναίκες, υποβαθμίζουν, την περιοχή, περιφέρονται ασκόπως και εισέρχονται σε εμπορικά καταστήματα όπου με  προκλητική συμπεριφορά διώχνουν τους λιγοστούς πελάτες. Το ίδιο συμβαίνει στα πάρκα και τις πλατείες της περιοχής αυτής.
Όλες οι πληροφορίες γύρω από τους αποθεραπευόμενους Λίβυους στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της Θεσσαλονίκης, αναφέρουν ότι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ ο αριθμός των θεραπευμένων και υποχρεούμενων να επιστρέψουν στη χώρα τους, για άγνωστους λόγους συνεχίζουν να παραμένουν και να περιφέρονται, πράττοντας τα παραπάνω περιγραφόμενα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου