Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012


Νέο νομοσχέδιο για τις επιχορηγήσεις των ανθελληνικών ΜΚΟ..και απίστευτη καταγγελία του Ι.Τραγάκη για ανάθεση στον Έβρο...
Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανέφερε ότι  το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα επανακαθορίζει τι είναι ΜΚΟ προκειμένου να καταρτιστεί νέο μητρώο και πρόσθεσε πως “όπως εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν καταπατήσει το νόμο και τα πρόσωπα που τις συνθέτουν, δεν θα μπουν στα μητρώα, το ίδιο θα γίνει και με τις οργανώσεις που αν και έπαιρναν χρήματα για αναπτυξιακές δράσεις στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούσαν για να.......
προβάλουν εσωτερικά θέματα”. (όπως πχ ..."Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι").. 
“Η  έρευνα για τις «ύποπτες» χρηματοδοτήσεις 195 ΜΚΟ προκειμένου να κλείσουν οι φάκελοι και να διαπιστωθεί τι πραγματικά έγινε με τις διπλές εγγραφές”..
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η καταγγελία του κ. Ιωάννη Τραγάκη ο οποίος είπε ότι “οργάνωση έλαβε 8 εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση του Έβρου. Οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ έβαλαν Πακιστανούς να κάνουν την δουλειά!».
Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε επίσης ότι αρκετές από τις δράσεις ΜΚΟ αν και επιχορηγούνται με αρκετές χιλιάδες ευρώ δεν αποδίδουν κανένα όφελος στην Ελλάδα αναφέροντας ενδεικτικά τις αποστολές αποναρκοθέτησης σε χώρες της Αφρικής.
Σχόλιο...
Καλά θα κάνουν οι κύριοι και οι κυρίες που καταθέτουν το νομοσχέδιο να προσθέσουν και μια διάταξη που θα αναλαμβάνει το ΣΔΟΕ να τσεκάρει ποιες ΜΚΟ πήραν άσκοπα τα  εκατομμύρια του Ελληνικού λαού.
Τα οποία φυσικά πρέπει να τα επιστρέψουν πίσω.
Αν δεν τα έχουν και τα έχουν "φάει"....τότε να δικαστούν και να καταδικαστούν όπως αρμόζει στις περιπτώσεις κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος δλδ... για κακουργηματικές πράξεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου