Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012


Εξαρθρώθηκε σπείρα ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ-ΛΑΘΡΟΡΟΜΑ διαρρηκτών στο Ζευγολατιό και το Κιάτο Κορινθίας - ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!
Απόλυτα επιτυχημένη μπορεί να θεωρηθεί η επιχείρηση- «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. στους καταυλισμούς τσιγγάνων στο Ζευγολατιό και το Κιάτο Κορινθίας που οδήγησε σε επτά συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων, ήταν και τα τρία μέλη μιας συμμορίας που είχε ρημάξει την ευρύτερη περιοχή και ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 14 διαρρήξεις και κλοπές.
Ένας ανήλικος μόλις 15 χρόνων ήταν μέλος της σπείρας στην οποία συμμετείχαν ακόμη ένας 25χρονος και ένας 20χρονος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα που είχαν κλέψει από ένα σπίτι στο Ξυλόκαστρο την 1η Δεκεμβρίου και δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχαν αρπάξει από ένα σχολικό συγκρότημα στο Κιάτο στις 10 Ιανουαρίου!
Από τον περασμένο Οκτώβριο, η τριμελής σπείρα είχε διαρρήξει άλλα ένδεκα σπίτια στο Βέλο, το Βραχάτι, το Καμάρι, το Ζευγολατιό, τον Άσσο, το Μπολάτι, το Λέχαιο και την Κόρινθο, από τα οποία άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή, εργαλεία, καραμπίνες, αυτοκίνητα, μηχανάκια, είδη διατροφής και ηλεκτρονικές συσκευές η αξία των οποίαν ξεπερνάει τα 17.500 ευρώ! Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές συνεχίζεται.
Κατά την ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις τσιγγάνοι για παράβαση του νόμου περί όπλων και καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στα σπίτια τους βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου, ένα περίστροφο κρότου, ένα αεροβόλο όπλο, έξη μαχαίρια και 73 φυσίγγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου