Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012


Εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
Πολυμελές οργανωμένο κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και χασίς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και άλλες περιοχές της Ελλάδας... εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.
Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της Δίωξης συνέλαβαν επτά άτομα, έξι Έλληνες και έναν Αλβανό, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για άλλα 14 άτομα, εκ των οποίων τρία έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται στις φυλακές.
Ως αρχηγοί της σπείρας φέρονται ένας από τους συλληφθέντες και η Αλβανίδα σύζυγός του, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες χώρων αναψυχής σε χώρα της Βορείου Αφρικής, μέσω των οποίων εκτιμάται ότι γινόταν το ξέπλυμα των κερδών από το εμπόριο ναρκωτικών.
Για το λόγο αυτό έρευνες πραγματοποιεί και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως πώς γινόταν η νομιμοποίηση του βρώμικου χρήματος.
Για λογαριασμό της οργάνωσης, όπως διαπιστώθηκε, προοριζόταν μέρος του φορτίου των 695 κιλών ακατέργαστης κάνναβης που μεταφερόταν με φορτηγό αυτοκίνητο και την 13η/11/2011 εγκαταλείφθηκε από τον οδηγό του, ύστερα από τροχαίο ατύχημα στο 127 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκαν πολλές έρευνες σε σπίτια και άλλους χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 3 κιλά και 613 γραμμάρια ηρωίνης, 645,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 230 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 60 δισκία μεθαδόνης, 2.770 ευρώ, επτά Ι.Χ. αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα, 26 κινητά τηλέφωνα και πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε κυρία ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου