Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012


Μετά τις .. "παραστάσεις" στη Βουλή, η Λιάνα ΚΑΙ τραγουδίστρια
Αφήνει για λίγο τα έδρανα της Βουλής και ανεβαίνει στη σκηνή. Μόνο για δύο παραστάσεις, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη θα προσπαθήσει να επιστρατεύσει το όποιο υποκριτικό της ταλέντο για τις ανάγκες της μουσικής παράστασης «Οσα λέν’ οι τοίχοι», κάνοντας σεκόντο στο Τρίφωνο!
Η Λιάνα Κανέλλη θα είναι η πρώτη guest στη νέα, δυναμική, μουσικοθεατρική παράσταση «Οσα λέν’ οι τοίχοι» των Γιώργου και Βαγγέλη Λεμπέση με το Τρίφωνο. Η αγαπητή βουλευτής θα είναι η επίτιμη καλεσμένη στις δύο πρώτες παραστάσεις του φωνητικού αυτού σχήματος, στις 11 Φεβρουαρίου, από τη σκηνή του «Ρυθμού Stage».
Η σπουδαία δημοσιογράφος θα συμμετάσχει στη ροή και την πλοκή της ιστορίας, στην οποία μάλιστα θα παίζει ρόλο καταλύτη. Για τους επόμενους καλεσμένους, σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του Τάκη Σπυριδάκη και του Αντώνη Καφετζόπουλου, συνεργασίες που δεν έχουν όμως διασφαλιστεί ακόμη.
Η ιδέα αυτής της παράστασης γεννήθηκε από το Τρίφωνο. Χρόνια πριν, τα μέλη του Τρίφωνου περπάτησαν στους αθηναϊκούς δρόμους και φωτογράφησαν τα συνθήματα στους τοίχους, που κάτι είχαν να πουν.
Αυτό στάθηκε η αφορμή για τη συνεργασία τους με τον συγγραφέα Γιώργο Λεμπέση και τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Λεμπέση, οι οποίοι μεταμόρφωσαν τα συνθήματα σε μια μορφή τέχνης, σε ποίηση, και τελικά σε έναν τρόπο αληθινής έκφρασης που αφορά όλους μας.
Ο συγγραφέας Γιώργος Λεμπέσης είπε στην «Espresso» για το concept: «Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα πρόγραμμα καθαρισμού των πόλεων από τα συνθήματα και καλούνται εθελοντές να καθαρίσουν μαζί με τους δύο βασικούς ηθοποιούς. Στο τέλος βέβαια δεν σβήνουν κανέναν τοίχο. Το νόημα εκφράζει τη φωνή του κόσμου. Ο guest έχει έναν ουσιαστικό ρόλο, κινεί τη ροή. Λειτουργεί ως διαχειριστής της πλοκής. Είναι αυτός που θέτει τα ερωτήματα. Και αυτός ο χαρακτήρας θα είναι κοινός σε όλους τους καλεσμένους. Ωστόσο, σε περιπτώσεις του πολιτικού στερεώματος, όπως η Λιάνα Κανέλλη, θα δίνεται η ευκαιρία να μπορούν να εμπλουτίσουν ακολουθώντας τις λέξεις μας. Αλίμονο αν περιορίζαμε μια Λιάνα Κανέλλη!»
Το συγκρότημα Τρίφωνο (Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής και Γιώργος Περαντάκος), σε συνεργασία με τις ηθοποιούς Λορίνα Κατσιώτη και Ιωάννα Τσιγκουρλά, και με τη συμμετοχή ενός καλεσμένου, θα δημιουργεί μια παράσταση με κέφι και πολλές εκπλήξεις, κάθε Σάββατο, και για έξι εβδομάδες.
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου