Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012


Καταραμένη φτώχεια 400.000 €
Στα Σεπόλια από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής [που διοικεί ο Βασίλης Λάππας], συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 29, 27 και 22 ετών, μέλη κυκλώματος που προωθούσε παράνομους μετανάστες σε χώρες της Ε.Ε., ενώ αναζητείται ένα (1) ακόμη μέλος της εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εκτεταμένες έρευνες, εντόπισαν τον 29χρονο αλλοδαπό ο οποίος είχε το ρόλο του οικονομικού διαμεσολαβητή- ταμία, να λαμβάνει χρήματα από λαθρομετανάστες για την μεταφορά τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην οικία του βρέθηκαν και συνελήφθησαν και τα άλλα δύο (2) μέλη του κυκλώματος, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των χρημάτων που συνέλεγε ο 29χρονος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες είναι μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια προωθεί σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεγάλο αριθμό αλλοδαπών καταφέρνοντας να αποκομίσει για λογαριασμό του δικτύου χρηματικό ποσό άνω των 400.000 ευρώ .
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
Το χρηματικό ποσό των 13.530 ευρώ.
Είκοσι ένα (21) τετράδια στα οποία αναγράφεται πλήθος ονομάτων αλλοδαπών ατόμων.
Δεκατρείς (13) πιστωτικές κάρτες διαφόρων τραπεζών.
Δύο (2) βιβλιάρια καταθέσεων.
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Μία (1) κεντρική μονάδα Η/Υ.
Μία (1) οθόνη Η/Υ.
Πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων αλλοδαπών, με αντίστοιχα χρηματικά ποσά από παράνομες συναλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου