Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012


Πουλούσαν σε 17χρονους
Εξαρθρώθηκαν, ύστερα από μεθοδική και συνδυασμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν ναρκωτικά και διέπρατταν κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.
Υστέρα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε χθες οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας 26, 29, και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν μέλη της μίας οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο (2) ομοεθνείς τους 31 και 33 ετών, αντίστοιχα.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης έγινε έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) ανισοβαρείς συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 9 κιλών και 840 γραμμαρίων, καθώς και δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν ακόμα δύο 17χρονοι αλλοδαποί (ένας υπήκοος Ρουμανίας και ένας υπήκοος Αλβανίας), καθώς και ένας 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, τη στιγμή που επιχειρούσαν να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες από τους ανωτέρω συλληφθέντες.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης (ο 22χρονος συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας και ο 33χρονος ομοεθνής του, που αναζητείται) και ένας ακόμα 32χρονος ομοεθνής τους, είχαν συστήσει και δεύτερη εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές σε σπίτια στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Μέχρι στιγμής εξιχνιάστηκαν οι παρακάτω εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών:
Την 6-7-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του.
Την 25-7-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του.
Την 25-7-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρηματικό ποσό.
Την 30-7-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπής χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα.
Την 31-7-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Την 31-7-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα.
Την 31-7-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρηματικό ποσό και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του.
Την 1-8-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Την 8-8-2011 αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
Οι Αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την τυχόν συμμετοχή και άλλων μελών στις δύο εγκληματικές οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου