Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011


Κατάντια Στρατού και Αστυνομίας: Στην ουρά του συσσιτίου για ένα πιάτο φαγητό
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στα συσσίτια για ένα πιάτο φαγητό
Μετά τις Ένοπλες Δυνάμεις, φτηνά γεύματα παρέχονται και στην ΕΛ.ΑΣ. "Αν έδιναν πακέτο, θα έπαιρνα και για την οικογένειά μου", παραδέχεται ανθυπασπιστής. Εγκρίθηκε η διάθεση του 30% των στρατιωτικών διαμερισμάτων. Δραματική αύξηση όσων έχουν ανάγκη
Εώς και το 100% των επαγγελματιών οπλιτών και των υπαξιωματικών του Στρατού συμμετέχει σε αρκετά τάγματα στα δωρεάν συσσίτια που καθιερώθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο των παροχών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ πλέον και στην ΕΛ.ΑΣ. καθιερώνονται φτηνά γεύματα για τους αστυνομικούς.
Τα στοιχεία από δειγματοληπτικές καταγραφές των πρώτων ημερών σε μονάδες του Στρατού Ξηράς δίνουν κατά μέσον όρο στο σύνολο των μονάδων, ποσοστό συμμετεχόντων 25%-30%. Ωστόσο, στρατιωτικές πηγές του ΓΕΕΘΑ τονίζουν ότι η τάση είναι ταχέως αυξανόμενη και ο αριθμός σε λίγο καιρό από τώρα ίσως μάς εκπλήξει.
Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", η διαφαινόμενη μεγάλη ανταπόκριση οδηγεί τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο να συμπληρώσει την αρχική του εισήγηση με πρόβλεψη να πληρώνουν οι χρήστες συμβολικά 1,5 έως 1,8 ευρώ το κάθε γεύμα.
Και αυτό για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ζήτηση σε δωρεάν δεκατιανό και μεσημεριανό, καθώς εκτός από τους ΕΠΟΠ και τους υπαξιωματικούς όλων των βαθμίδων, στα συσσίτια σπεύδουν καθημερινά ανθυπολοχαγοί και αξιωματικοί όλων των κλάδων.
Από μονάδα της Χίου, υπαξιωματικός δηλώνει ότι "προβλέπεται μεγάλη εξοικονόμηση στο τέλος του μήνα, από 150 έως 200 ευρώ". Ήδη στο εκεί συσσίτιο έχει καταγραφεί συμμετοχή από 80 έως 100 άτομα από τους 160 δικαιούχους.
Τα πιο μεγάλα ποσοστά έχουν καταγραφεί στα μηχανοκίνητα τάγματα που αποτελούν και μεγάλο όγκο, ενώ ακόμη και μέσα στο Πεντάγωνο υπάρχει προσέλευση.
"Αν έδιναν πακέτο, θα έπαιρνα για τη γυναίκα και το παιδί μου στο σπίτι", λέει ανθυπασπιστής στην εφημερίδα "Τα Νέα".
Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκονται στην αρχή της εφαρμογής του μέτρου και δεν έχουν ακόμη κάνει απολογισμό, καθώς εκεί υπάρχουν διαφορετικά δεδομένα, όπως ότι στα πλοία όλοι τρώνε 
Φτηνά γεύματα και στην αστυνομία
Την ίδια ώρα και στην αστυνομία καθιερώνονται φτηνά γεύματα, όπως για παράδειγμα στο εστιατόριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθήνας.
Θα μπορούν να γευματίσουν με μόλις 3 ευρώ. Στην ίδια τιμή μπορούν να βρουν φαγητό και οι αστυνομικοί στα εστιατόρια των ΜΑΤ, καθώς και σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα, όπως της Καλλιθέας και της Ακροπόλεως, ενώ σε κάθε αστυνομική διεύθυνση λειτουργεί αστυνομική λέσχη.
Ήδη η προσέλευση των αστυνομικών διαρκώς αυξάνεται το τελευταίο διάστημα, κυρίως από νεοπροσλαμβανόμενους αστυνομικούς που αμείβονται με περίπου 800-900 ευρώ το μήνα.
Δάσκαλοι μπαίνουν στην ουρά για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό για μαθητές τους που πεινάνε!
Αν και καθημερινά 20.000 άνθρωποι μπαίνουν στην ουρά του συσσιτίου για ένα κομμάτι ψωμί, ακόμη πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι δάσκαλοι από τα σχολεία πέριξ του Βρεφοκομείου Αθηνών σπεύδουν για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα αποθέματα του βρεφοκομείου, για να ταΐσουν τους μαθητές τους που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου