Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011


undefined
Εικόνες αλλοτινής περιόδου έξω από την πόρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας Κρήτης
Η μια εικόνα είναι της Ελλάδος της κατοχικής περιόδου. Η άλλη εικόνα είναι της Ελλάδος του 2011. Η μόνη διαφορά των δύο εικόνων είναι... πως η μια είναι έγχρωμη και η άλλη ασπρόμαυρη. Ο λόγος όμως που αναγκάζει τους ανθρώπους τότε και τους ανθρώπους σήμερα να στριμώχνονται σε αυτές τις ουρές είναι -θα το αναφέρουμε όσο πιο κομψά γίνεται- η προμήθεια τροφίμων.
Στην Ελλάδα του 2011 πλέον, ευδοκιμούν αυτές οι εικόνες. Στο Ηράκλειο απ' όπου η δεύτερη φωτογραφία, οικογενειάρχες, συνταξιούχοι, άνθρωποι του μεροκάματου ή συμπολίτες μας χωρίς πια μεροκάματο, άποροι με λίγα λόγια, στριμώχθηκαν στην ουρά πίσω από την πόρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Περιφέρειας Κρήτης για να προμηθευτούν τρόφιμα.
Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Ηράκλειο, και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 τις ίδιες ώρες στις Μοίρες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ για να παραλάβουν τα τρόφιμα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου