Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011


dikaiosini Ενθαρρυντικά μηνύματα από ΣΤΕ για τον λαθρονόμοΕνθαρρυντικά μηνύματα από ΣΤΕ για τον λαθρονόμο
Τίτλοι ειδήσεων από την Ελλάδα και τον κόσμο...
 Ενθαρρυντικά μηνύματα από ΣΤΕ για τον λαθρονόμο
Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα μετά την ολοκλήρωση της συζητήσεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας της Αιτήσεως Ακυρώσεως για την συνταγματικότητα της μαζικής αυτομάτου χορηγήσεως ιθαγενείας σε αλλοδαπούς με βάση τον Ν. 3838/2010 που ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ.
Αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο του ΣΤΕ, από την μία πατριώτες, ανοργάνωτοι οι περισσότεροι, με ελληνικές σημαίες και από την άλλη μέλη της γκρούπας ΑΝΤΑΡΣΙΑ, η οποία χάρις στον νόμο αυτό επέτυχε την είσοδό της στο δημοτικό συμβούλιο των Αθηνών κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Η συγκεκριμένη ομάδα εισέπραξε έντονες αποδοκιμασίες όχι μόνον από τους παρευρισκομένους πατριώτες αλλά και από διερχόμενος πεζούς και οδηγούς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων στο ακροατήριο, η πλευρά των υποστηρικτών του νομοσχεδίου, με επικεφαλής τον κ. Αλιβιζάτο και τους συν αυτώ συνταγματολόγους, υπέπεσε αρκετές φορές σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα να προκαλεί τα γέλια του ακροατηρίου, αλλά και του ιδίου του προέδρου. Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που δεν χαμογελούσαν καθόλου, όπως η κα Κούρτοβικ και ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος βλέπει την θεσούλα που καπάρωσε στο δημοτικό συμβούλιο να απειλείται. Το γέλιο στους παραπάνω χάθηκε ειδικά μετά την αγόρευση και τα επιχειρήματα της δικηγόρου, κας Χριστίνας Τσαμπάζη, η οποία κατάφερε να αφήσει άφωνη όλη την αίθουσα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το πέρας της διαδικασίας ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Ανδριόπουλος, το πρόσωπο που είχε ξεκινήσει τον δικαστικό αγώνα κατά του κατάπτυστου νόμου, εξήλθε του κτιρίου, κρατώντας μία ελληνική σημαία. Οι δε παριστάμενοι πατριώτες χαιρετούσαν ο ένας τον άλλον λέγοντας «Νίκη για την Ελλάδα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου