Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011


Σεκιούριτι φυλάνε τα πρόβατα λόγω ζωοκλοπών!
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας με τα συνεχή τον τελευταίο καιρό περιστατικά ζωοκλοπών στην περιοχή με αποτέλεσμα να αποφασίσουν βραδινές περιπολίες για να αποτρέψουν ή να κάνουν «τσακωτούς» τους δράστες ή ακόμη και να προσλάβουν σεκιούριτι για να φυλάνε… τα πρόβαταΣε ανακοίνωσή της.............
, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων κάνει έκκληση σε όλους τους επαγγελματίες κρεοπώλες, μαγαζάτορες, ιδιοκτήτες χώρων μαζικής εστίασης, πολυκαταστημάτων και καταναλωτές σε περίπτωση που κάτι πέσει στην αντίληψή τους να το καταγγείλουν αμέσως, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για κτηνοτρόφους που έχουν σχεδόν ξεκληριστεί αφού τα περιστατικά είναι συχνότατα.
«Η λογική λοιπόν λέει πως τα ζώα τα οποία κλέβουν δεν είναι λόγω της αδυναμίας του κόσμου να αγοράσει κρέας, αλλά τα ζώα αυτά πηγαίνουν στο εμπόριο. Οι κτηνοτρόφοι άρχισαν και οργανώνονται για την προστασία του ζωικού τους κεφαλαίου με διάφορους τρόπους, όπως βραδινές περιπολίες, ακόμα και αναθέτοντας σε κάποιες περιπτώσεις και ιδιωτική σεκιούριτι για τη φύλαξη των κτηνοτροφικών τους μονάδων» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Τζιότζιος.
Μάλιστα, ο ίδιος προτείνει να γίνει ειδική εξαίρεση από το νόμο για τους κτηνοτρόφους όσον αφορά το παράβολο της μήνυσης όταν αφορά ζωοκλοπή γιατί «είναι γελοίο και απαράδεκτο και να σε κλέβουν και να πληρώνεις από πάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου