Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011


Σύλληψη 16χρονου και 31χρονου Αυστριακού κατά τα επεισόδια στο Ηράκλειο
Ένα 16χρονο και ένα Αυστριακό ηλικίας 31 ετών συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο χθες κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης... συγκέντρωσης - πορείας που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Αλέξη Γρηηγορόπουλου, στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της πορείας ομάδες ατόμων από τους συγκεντρωθέντες επιτέθηκαν σε διάφορα σημεία του κέντρου του Ηρακλείου, με πέτρες κροτίδες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.
Παράλληλα προξένησαν περιορισμένες υλικές ζημιές στις τζαμαρίες δύο Υποκαταστημάτων Τραπεζών στην ίδια περιοχή, ενώ πέταξαν και μία κροτίδα .
Κατά την καταδίωξη των ανωτέρω ατόμων, Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν ένα 16χρονο ανήλικο μαθητή ο οποίος συμμετείχε στην παραπάνω ομάδα, καθώς και ένα 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αυστρίας, ο οποίος επιτέθηκε στους Αστυνομικούς, επιχειρώντας να ελευθερώσει τον ανήλικο.
Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου προσήλθαν οι γονείς του ανήλικου μαθητή, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου