Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011


Πιάστηκαν στις δαγκάνες του "Αστακού"
Το βαν της λαθρομεταφοράς
Τα ξημερώματα  στα διόδια Ελευσίνας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού, που διοικεί ο Βασίλης Λάππας [Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττική] συνελήφθησαν ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών και είκοσι έξι (26) αλλοδαποί μετανάστες. Αναζητούνται δύο (2) επιπλέον μέλη του κυκλώματος.  
Ειδικότερα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες, εντόπισαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. τύπου Βαν, με το οποίο ο συλληφθείς επρόκειτο να μεταφέρει τους αλλοδαπούς λαθρομετανάστες σε παράκτια περιοχή στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί να τους προωθήσει στην Ιταλία.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα στα διόδια Ελευσίνας και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, μέσα στο Βαν υπήρχαν στοιβαγμένοι είκοσι έξι (26) αλλοδαποί μετανάστες (19- υπήκοοι Αφγανιστάν, -6- Μαρόκου και -1- Αλγερίας).
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς αποτελεί μέλος οργανωμένης και δομημένης ομάδα που δραστηριοποιείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην παράνομη διακίνηση μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Κατασχέθηκαν :
Ένα (1) όχημα τύπου ΒΑΝ.
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου