Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011


Nα 'ναι καλά η Άμεση Δράση
Άλλοι τρώνε τις σφαίρες και άλλοι παίρνουν τα γαλόνια
Ο κ. Δικόπουλος, απλός θεατής στον επιχειρησιακό κατήφορο που έχει πάρει το άλλοτε μάχιμο Τμήμα Ληστειών-Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής
Το Τμήμα Ληστειών και Διαρρηκτών  της Ασφάλειας Αττικής, που κάποτε γνώρισε δόξες και στις τάξεις του αναδείχτηκαν αξιωματικοί που έγραψαν ιστορία στο Αστυνομικό Σώμα, έχει εξελιχθει σε συνοικιακό Α.Τ. Το παράδοξο όμως είναι πως ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής κύριος Δικόπουλος, παραμένει άπραγος,  αν και επί δυο χρόνια βλέπει αυτόν τον κατήφορο της άλλοτε ναυαρχίδας  στην καταπολέμηση του σκληρού εγκλήματος. Άλλοι τρώνε τις σφαίρες και άλλοι επιχειρησιακοί υποτίθεται αξιωματικοί αρκούνται στις προανακρίσεις. 
"Θησαυρός" αποδείχτηκε ο Αλβανός ληστής που μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις και συντονισμό από το κέντρο της Άμεσης Δράσης, εντοπίσθηκε στην Ν. Φιλαδέλφεια και συνελήφθη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), και  στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πιστόλι με γεμιστήρα και επτά (7) φυσίγγια.
Ο συλληφθείς αλλοδαπός νωρίτερα οδηγώντας αυτοκίνητο, που έφερε κλεμμένες πινακίδες και με συνοδηγό ημεδαπό που αναζητείται, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο και αναπτύσσοντας ταχύτητα, προσπάθησε να διαφύγει. Οι δράστες σε δύο περιπτώσεις, κατά την διάρκεια της καταδίωξης, πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση, κατά των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που τους ακολουθούσαν.
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι οι δύο ανωτέρω δράστες μαζί με έναν ακόμη αλλοδαπό και δύο τουλάχιστον ακόμη άγνωστα άτομα, από έτους και πλέον είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
1. Βραδινές ώρες της 5-10-2011 εισήλθαν σε κατοικία στην Παραλία Αυλίδας και με την απειλή μαχαιριών ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την σύζυγό του, ερεύνησαν το σπίτι και αφαίρεσαν κοσμήματα, φωτογραφικές μηχανές, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και τα κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.
2. Κατά τις νυχτερινές ώρες της 12-10-2011, αφαίρεσαν στην Ελευσίνα πινακίδες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδίου τύπου και μάρκας με το όχημα της καταδίωξης, στο οποίο και της τοποθέτησαν.
3. Κατά τις νυχτερινές ώρες της 9-10-2010, αφαίρεσαν στην περιοχή της Αναβύσσου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
4. Πρώτες πρωινές ώρες της 19-10-2010 στην περιοχή της Νίκαιας εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.
5. Πρωινές ώρες της 25-10-2010, οδηγώντας το αυτοκίνητο, που είχαν αφαιρέσει την 19-10-2010 στην Νίκαια, επέπεσαν με αυτό και έθραυσαν την τζαμαρία υποκαταστήματος Τράπεζας στην Πεύκη. Στη συνέχεια με απειλή Kalashnikov ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των -25.750- ευρώ.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του αλλοδαπού δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Τριακόσια σαράντα επτά (347) φυσίγγια.
Εννέα (9) πυροκροτητές.
Τέσσερα (4) τεμάχια βραδύκαυστο φυτίλι.
Τέσσερα (4) μασούρια δυναμίτιδας.
Γάντια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες σύνδεσης.
Ο συλληφθείς από την 4-1-2011 έως την 12-3-2011 παρέμεινε έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, για παράβαση του Νόμου «περί Ναρκωτικών», οπότε και αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους.
Σε βάρος του ημεδαπού που αναζητείται, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τρίπολης, για ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Τρίπολη.
Οι έρευνες για την σύλληψη των ατόμων που διαφεύγουν συνεχίζονται, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου