Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011


Τρείς Ιρακινοί είχαν διαρρήξει 16 αυτοκίνητα στο Ηράκλειο
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 16 αυτοκίνητα είχαν διαρρήξει στον Δήμο Χερσονήσου του Ηρακλείου, τρείς Ιρακινοί 27.28 και 39 ετών, οι οποίοι έπεσαν στο δόκανο των αστυνομικών αρχών. 
Οι περισσότερες απο τις διαρρήξεις, που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, αφορούσαν σε αυτοκίνητα τουριστών οι οποίοι τα είχαν σταθμεύσει προκειμένου να επισκεφθούν τις αρχαιότητες στα Μάλια καθώς επίσης και το Ενυδρείο Κρήτης.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο μεθοδευμένων ερευνών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, για την καταπολέμηση πολλαπλών κρουσμάτων κλοπών, δια ρήξεως ομφαλών κλειδαριάς οχημάτων και κατόπιν αξιοποίησης προανακριτικού υλικού, την 10.00’ ώρα της 29/10/2011, εντοπίστηκε από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Χερσονήσου, ύποπτο επιβατικό όχημα κινούμενο επί της Παλαιάς Εθνικής στο ύψος της Σταλίδας με κατεύθυνση προς Ηράκλειο, εντός του οποίου επέβαιναν ο 27χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Ιράκ, ο 28χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Ιράκ και 39χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Ιράκ. 
Σε γενόμενη έρευνα εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δυο διαρρηκτικά εργαλεία (κόφτης, ψαλίδι) καθώς και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δυο ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ένα γυναικείο πορτοφόλι, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο (ΒΕ-ΒΟΟΚ) και ένα μικρό μπουκάλι άρωμα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.
Όπως προέκυψε, τα ανωτέρω αντικείμενα είναι ιδιοκτησίας 21χρονης αλλοδαπής Υπηκόου Ολλανδίας, τα οποία εκλάπησαν το μεσημέρι της 28/10/2011, από Ι.Χ.Ε. ενοικιαζόμενο όχημα , το οποίο ήταν σταθμευμένο στον υπαίθριο χώρο στάθμευσής του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων. 
Σε έρευνες στις οικίες των ανωτέρω συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα ηλεκτρονικών συσκευών αναπαραγωγής ήχου, φορτιστές κινητών τηλεφώνων και ακουστικά αυτών, γυναικείων αξεσουάρ , στεγνωτήρες μαλλιών και ειδών ένδυσης και ποικίλων τύπων τσάντες και βαλίτσες καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία (πένσες, κόπτες κατσαβίδια κτλ). 
Κατά την έρευνα στην κοινή οικία του 27χρονου και 39χρονου, βρέθηκαν εντός αυτής 21χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Αφγανιστάν και 29χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Αλγερίας, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη της οργάνωσης.
Από την ενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου προκύπτει ότι, οι ανωτέρω συλληφθέντες έχουν ενωθεί σχηματίζοντας εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και εναλλασσόμενους ρόλους, με σκοπό την από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια διάπραξη κλοπών, προσποριζόμενοι παράνομο οικονομικό όφελος και από το χρονικό διάστημα της 23/07/2011 έως την 27/10/2011, έχουν διαπράξει συνολικά δεκαέξι (16) κλοπές δια ρήξεως ομφαλού, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου