Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ: ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΚΙ ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ: ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΝΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΚΙ ΕΥΝΟΥΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κι’ όμως, ο Παπουτσής δεν είναι ο μόνος που έστειλε τάγματα ασφαλείας σε εκκλησία…Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στην Πελοπόννησο
Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας, Παναγιώτης Καγκαράκης σε συνέντευξή του στην δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, ανέφερε ότι, »η χώρα μας αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, τούτο όμως δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις και σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς ».
Ο πρόεδρος των αστυνομικών σημείωσε ότι είναι ακινητοποιημένα πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας στην Αρκαδίας, αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εκτιμάται είπε, ότι έχει ακινητοποιηθεί περίπου το 25-30% των οχημάτων της ΕΛΑΣ ανά νομό στην Περιφέρεια κι αυτό οφείλεται στην αλλαγή του τρόπου συντήρησης με την κατάργηση εδώ κι ένα χρόνο υπηρεσίας που υπήρχε στην αστυνομία και την εμπλοκή δημοσιονομικού έλεγχου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει οξύτατο πρόβλημα και με τον ανεφοδιασμό των οχημάτων σε Μεσσηνία, Λακωνία και Αργολίδα. Στην Αρκαδία και την Κορινθία είπε, ότι δεν υφίσταται ζήτημα διότι προμηθεύονται καύσιμα από τα στρατόπεδα. Όσον αφορά τον λοιπό εξοπλισμό επεσήμανε ότι είναι ελλιπής και σε ορισμένες περιπτώσεις απαρχαιωμένος.
Ο κ. Καγκαράκης συμπλήρωσε επίσης, ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αρκαδίας και όλης της περιφέρειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αρκαδία, έπρεπε να υπάρχουν 390 αστυνομικοί και υπηρετούν μόνο 285, δηλαδή η έλλειψη προσωπικού φτάνει το 25-30%. Λίγο μικρότερο είπε, είναι το ποσοστό υποστελέχωσης και στους υπόλοιπους νομούς. Το πρόβλημα αυτό όμως τόνισε ότι επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι αστυνομικοί από την Αρκαδία μεταβαίνουν συχνά στην Αθήνα, για να κάνουν υπηρεσίες στην Πρωτεύουσα, ενώ άλυτο παραμένει και το ζήτημα της απασχόλησης εκατοντάδων αστυνομικών σε αθλητικά γεγονότα. Ξεκαθάρισε όμως ότι »αυτή η κατάσταση δεν μας καταβάλει, αλλά προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του πολίτη κι αν έχετε παρατηρήσει παρά την αύξηση των περιστατικών εγκληματικότητας υπάρχει αντιμετώπιση, κι έχουμε σημειώσει και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο σημαντικές επιτυχίες που συμβάλλουν πέραν των άλλων και στο αίσθημα ασφάλειας του πολίτη».
Ο πρόεδρος των αστυνομικών Αρκαδίας ανέφερε ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι μισθοί των αστυνομικών σε ποσοστό που φτάνει το 20% και πρόβαλε την θέση να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, αλλά σε ξεχωριστό κλαδικό μισθολόγιο όλων των σωμάτων ασφάλειας λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους. Υπογράμμισε ότι έχουν ζητήσει από την πολιτική ηγεσία στην ΕΛΑΣ να μην ισχύσει ο κανόνας του 1 προς 5 στις προσλήψεις αστυνομικών διότι συνταξιοδοτήθηκαν πολλοί συνάδελφοί του κι αναμένουν να συνταξιοδοτηθεί μεγάλος ακόμα αριθμός μέχρι το 2013 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό ζήτημα αστυνόμευσης.
Τέλος ο κ. Καγκαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα επεισόδια που σημειώνονται στην περιοχή της Κερατέας, λέγοντας ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να εφαρμοστούν αποφάσεις για να σταματήσει ο καθημερινός σχεδόν κλεφτοπόλεμος, διότι μετά από κάθε »μάχη» ο απολογισμός έχει τραυματίες και αστυνομικών αλλά και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου