Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011


Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ κάλεσε σε απολογία δημοσιογράφο, διότι χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρειος Ήπειρος»...-Αγνοεί τα βασικά η κ. Σοφία Ασλανίδου
Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ κ. Σοφία Ασλανίδου κάλεσε σε απολογία (!) δημοσιογράφο, διότι σε εκπομπή της στο FM-100 χρησιμοποίησε τον όρο «Βόρειος Ήπειρος»! Η κα. Ασλανίδου υποστήριξε ότι το ρεπορτάζ της (που αφορούσε την περίπτωση του προξένου μας, ο οποίος ανακλήθηκε στην Αθήνα) ήταν μονόπλευρο και ότι η χρήση του όρου «Βόρειος Ήπειρος» δεν είναι παραδεκτή γιατί προκαλεί! Προκαλεί τη δημοκρατική ευαισθησία του λαού αυτή η ενέργεια, και παράλληλα μας οδηγεί πίσω σε εποχές λογοκρισίας του δημοσιογραφικού λόγου.
Η κ. Ασλανίδου, ποια ιστορία διδάχτηκε άραγε, ώστε να αγνοεί πως με διεθνείς συνθήκες -που σεβάστηκε και το κομμουνιστικό καθεστώς- οι Έλληνες της Β. Ηπείρου αποτελούν «κοινότητα», και δικαιούνται να φέρουν και την ελληνική σημαία; Αγνοεί ή θέλει να αγνοεί, ότι αυτές τις ημέρες είχαμε επέτειο της ανακήρυξης της Αυτονομία της Β. Ηπείρου, με πολιτικό ηγέτη τον Ζωγράφο, στενό συνεργάτη του Βενιζέλου.
Αν η κ. Αντιπρόεδρος πιστεύει ότι έπραξε το σωστό, να τιμωρήσει αύριο και τους δημοσιογράφους που θα αποκαλέσουν την περιοχή της Τραπεζούντας «Πόντο» και να επιβάλει να αποκαλείται η Κωνσταντινούπολη «Ισταμπούλ». Παράλληλα, να απευθύνει μομφή στον νυν πρόεδρο κ. Παπούλια που κι αυτός μιλά για Β. Ήπειρο, αλλά και στον π. πρόεδρο κ. Στεφανόπουλο, που σε επίσκεψή του στην Κάτω Ιταλία, μίλησε για Μεγάλη Ελλάδα!
Είναι κρίμα, στην εποχή μας, να επικρατούν ακόμη παρωχημένες ιδεοληψίες, που βρίσκουν έδαφος μόνον στη Βόρειο Κορέα.
.........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................Η Σοφία Ασλανίδου νέα αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ

ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΓΙΑ TV100 ΚΑΙ FM100
Μια γυναίκα χωρίς διαίτερες γνώσεις στους τομείς της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου (όπως τουλάχιστον προκύπτει απο το βιογραφικό της) τοποθέτησε στο τιμόνι της ΔΕΠΘΕ (TV100 και FM 100), ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Πρόκειται για την Σοφία Ασλανίδου. 
Η Σοφία Ασλανίδου είναι απόφοιτος της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, αλλά και της σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Παρισίων. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στην Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και από το 1988 είναι Πρωτοβάθμια Καθηγήτρια στην Ανώτατη Σχολή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ).
Είναι μέλος του συλλόγου εθελοντριών του δημοτικού βρεφοκομείου Αγ Στυλιανός καθώς και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Νέων Κατοίκων Παρθενώνα Χαλκιδικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου