Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


Jean Cohen Κακοήθης δυσφήμιση Βορίδη στην υπηρεσία της ΤουρκίαςΚακοήθης δυσφήμιση Βορίδη στην υπηρεσία της Τουρκίας
Γράφει ο Παναγιώτης Δούμας
Πρόσφατα, ο γνωστός δημοσιογράφος Ζαν Κοέν μετέφρασε και αναδημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα άρθρο με τίτλο «Το Ισραήλ πρέπει να παλέψει για να κρατήσει τους νέο-Ναζί εκτός Ελληνικής κυβέρνησης», το οποίο υπογράφεται από κάποιον Sabby Mionis και δημοσιεύθηκε στην μεγάλη ισραηλιτική εφημερίδα Haaretz.
Ο κύριος Mionis, ο οποίος διατείνεται ότι έχει φοιτήσει στο ίδιο σχολείο με τον Μάκη Βορίδη, σχολείο στο οποίο φοίτησα και εγώ, μου θυμίζει έναν Εβραίο μαθητή που είχαμε στο σχολείο, ο οποίος ζωγράφιζε σβάστικες στο θρανίο του και εν συνεχεία πήγαινε στους καθηγητές και κατέδιδε συμμαθητές του, ότι τάχα το έκαναν αυτοί. Δεν μπορώ βέβαια να γνωρίζω αν είναι αυτός, καθώς ανήκε σε μεγαλύτερη τάξη από μένα και δεν τον εγνώριζα, αφού η φήμη του δεν συνοδευόταν από το όνομά του.
Αντιθέτως, η φήμη του Μάκη Βορίδη μένει μέχρι σήμερα ζωντανή στο Κολλέγιο Αθηνών. Στο Κολλέγιο Αθηνών που συχνά πυκνά στα έντυπα που εκδίδει αναφέρεται με εκτίμηση στο όνομα του υπουργού πια Βορίδη. Ο συναπόφοιτός λοιπόν, κ. Sabby Mionis, ο οποίος κατά τα γραφόμενά του είναι «νέος μετανάστης από την Ελλάδα στο Ισραήλ», δηλώνει συγχρόνως «Εβραίος και Ισραηλινός» και αισθάνεται γι’ αυτό ότι είναι «καθήκον και υποχρέωσή του» να κατηγορήσει τον Υπουργό Μεταφορών ακόμη και για τις επτά πληγές του Φαραώ. Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο κύριος Sabby Mionis για τον Μάκη Βορίδη:
Πρώην ηγετική φυσιογνωμία της νεο-Ναζιστικής ομάδας νέων, Χρυσή Αυγή, ο Βορίδης έχει ένα μακρύ παρελθόν άρνησης του Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας συμπεριλαμβανομένων φυσικών απειλών προς Εβραϊκές οικογένειες και καθοδήγησης ομάδων κακοποιών εναντίον μεταναστών και αριστερών. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιχειρεί να εξομαλύνει το τραμπουκικό παρελθόν του, περιγράφοντάς το ως «δεξιό ακτιβισμό». Όντας μαθητής στο ελίτ Κολλέγιο Αθηνών – σχολείο του νυν Πρωθυπουργού Παπαδήμου, του πρώην Πρωθυπουργού Παπανδρέου, του Σαμαρά και δικό μου – ο Βορίδης συγκρότησε τη φασιστική ομάδα «Ελεύθεροι Μαθητές» που ζωγράφιζε τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρέταγε χρησιμοποιώντας τον χαιρετισμό «Heil Hitler» της Ναζιστικής εποχής.
Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκλογών, ο Βορίδης απειλούσε βίαια όχι μόνο τους Εβραίους μαθητές που αντιτίθονταν στη φασιστική ομάδα του αλλά και τις οικογένειές τους. Μετά την αποφοίτησή του, ο Βορίδης συγκρότησε μια φασιστική ομάδα στη Νομική Σχολή της Αθήνας και έγινε ενεργό στέλεχος νεοναζιστικών οργανώσεων νέων. Στη δεκαετία του 1990 και ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του, Jean Marie LePen, ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο, ένα κόμμα κατά των μεταναστών. Το σύνθημα του κόμματός του ήταν «Κόκκινη κάρτα για τους μετανάστες». Πριν από μερικά χρόνια, έγινε μέλος του ΛΑΟΣ και εξελέγη στο κοινοβούλιο. Σύντομα έγινε ο αγαπημένος των Ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης λόγω των εκτεταμένων οικογενειακών του διασυνδέσεων, των ρητορικών του ικανοτήτων και του χαρίσματός του μπροστά στις κάμερες.
Θέλω ειλικρινά να πιστεύω, ότι ο κ. Κοέν αναδημοσίευσε το κείμενο αυτό, μόνο και μόνο επειδή όντως παρουσιάζει πολιτικό και διπλωματικό ενδιαφέρον και επειδή ο κ. Sabby Mionis κατέχει μία υψηλή θέση στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Δεν θέλω όμως να πιστέψω ότι ο κ. Κοέν δεν διέκρινε τις ουκ ολίγες ανακρίβειες του αρθρογράφου και αναδημοσίευσε το άρθρο, επειδή υποστηρίζει τις πληροφορίες που αυτό αναφέρει. Εκτός και αν ο κ. Κοέν δεν ζει στην Ελλάδα, αλλά είναι και αυτός «μετανάστης στο Ισραήλ». Δεν θέλω να το πιστέψω, διότι, αν το κάνω, θα πρέπει εν συνεχεία να τον ρωτήσω, τι γύρευε τόσες φορές στο παρελθόν σε συγκεντρώσεις, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν… ο Μάκης Βορίδης. Σε μία από αυτές μάλιστα, στην Ραφήνα, τον είχα γνωρίσει προ επτά περίπου ετών. Και, αν θυμάμαι καλά, είχε έρθει για να βολιδοσκοπήσει τον Μάκη Βορίδη ως πιθανό πελάτη του στις υπηρεσίες «image making» που παρέχει. Αλήθεια, κ. Κοέν, πώς βγήκατε ζωντανός από ‘κει μέσα; Δεν σας λιντσάρισαν οι συνεργάτες του σημερινού υπουργού, οι περισσότεροι εκ των οποίων τον ακολουθούν από την εποχή που ήταν μαθητής;
Κανονικά, ο κ. Κοέν θα έπρεπε να ανησυχεί, μήπως τα ψεύδη που αναδημοσιεύει τον καθιστούν συνεργό σε συκοφαντική δυσφήμιση όχι μόνον του Υπουργού Μεταφορών, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στις οργανώσεις που περιγράφει ο αρθρογράφος. Και, πιστέψτε με, είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσους νομίζει – αρκετοί δε υπεράνω πάσης «υποψίας». Όμως, πατάει στο δεδομένο ότι ο Μάκης Βορίδης, εν αντιθέσει με πολλούς φίλους και ομόδοξους του κ. Κοέν, δεν έσυρε ποτέ κανέναν στο δικαστήριο για κάτι που εγράφη εις βάρος του, παρ’ ότι τα «αδικήματα τύπου» είναι μία από τις νομικές του ειδικότητες.
Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να μεταφέρω στον κ. Κοέν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το «ελίτ Κολλέγιο Αθηνών», οι οποίες διαφεύγουν ή «διαφεύγουν» τόσο από τον ίδιο όσο και από τον συναπόφοιτο κ. Mionis. Το Κολλέγιο Αθηνών μεταπολιτευτικά υπήρξε από πλευράς των καθηγητών του ένα μάλλον κομμουνιστικό σχολείο. Όταν το 1988 ανέλαβα την ηγεσία της, κατά τον κ. Mionis «φασιστικής ομάδας ‘Ελεύθεροι Μαθητές’», θυμάμαι ότι είχα τιμωρηθεί με τριήμερη αποβολή από το σχολείο, μόνο και μόνο επειδή ηρνούμην να υπογράψω δήλωση μετανοίας για προκήρυξη που είχα διανείμει στους συμμαθητάς μου, σύμφωνα με την οποία η καθημερινότητα στο Κολλέγιο Αθηνών «είναι οκτώ ώρες πλήξεως, αυταρχισμού και μαρξιστικής προπαγάνδας». Την προκήρυξη αυτή την είχα συντάξει μαζί με τον Μάκη Βορίδη, με τον οποίο είχαμε γνωριστεί λίγα χρόνια νωρίτερα.
Αφού λοιπόν ο κ. Κοέν λάβει υπ’ όψιν του το παραπάνω, θα ήθελα πάρα πολύ να αναρωτηθεί, τι θα μπορούσε να συμβεί σ’ εμένα, σε τόσους άλλους μαθητές του Κολλεγίου που την δεκαετία του ’80 είχαν ενταχθεί στους «Ελεύθερους Μαθητές» ή και στον ίδιο τον Μάκη Βορίδη, αν στο Κολλέγιο Αθηνών, άλλως «Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα», που είχε τουλάχιστον έναν Εβραίο μαθητή σε κάθε τμήμα του, οι «Ελεύθεροι Μαθητές» έβγαζαν αντισημιτικές προκηρύξεις, ασκούσαν φυσική βία σε Εβραίους και απειλούσαν και τις οικογένειές τους. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι θα είχαμε αποφοιτήσει ποτέ από αυτό το σχολείο;
Οι «Ελεύθεροι Μαθητές» που ιδρύθηκαν από τον Μάκη Βορίδη, του οποίου παρεμπιπτόντως ο καλύτερος φίλος στα μαθητικά του χρόνια ήταν ένας Εβραίος, γιος γνωστού επιχειρηματία, είχαν αντιληφθεί από πολύ νωρίς το φαινόμενο της ηγεμονίας της αριστεράς στην παιδεία, κάτι που το πολιτικό κατεστημένο, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι την άκρα δεξιά ανακάλυψε ξαφνικά τα τελευταία χρόνια – αν όχι τους τελευταίους μήνες. Σ’ αυτό εστίαζε ο πολιτικός τους αγώνας και ουδεμία σχέση με τον αντισημιτισμό είχαν. Ο δε κύριος Mioni, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος τύπου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, θα έπρεπε όντως να μας απασχολήσει όλους – και εσάς κ. Κοέν, μόνο και μόνο επειδή η πράξη του υπονομεύει την πιθανότητα συνεργασίας της Ελλάδος με το Ισραήλ για την κατοχύρωση της ΑΟΖ.
Αν μάλιστα ο κ. Mionis ήταν καλοπροαίρετος, θα είχε δημοσιεύσει το κείμενό του όταν ο Μάκης Βορίδης έγινε υπουργός και όχι τώρα που πήγε στην Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που θα κυβερνήσει την Ελλάδα μετά τις εκλογές και αναμένεται να πάρει πρωτοβουλίες για την ΑΟΖ. Οι πράξεις του εκθέτουν περισσότερο από οιονδήποτε άλλο το ίδιο το Ισραήλ, που εμπιστεύεται την θέση του εκπροσώπου τύπου του στρατού του σε κάποιον, ο οποίος την χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει τα όποια παιδικά του συμπλέγματα, κάνοντας την Τουρκία να γελά χαιρέκακα στην γωνία.
Είναι πάντως λυπηρό, το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα, τον αιώνα της πληροφορίας, όπου ο καθένας έχει πρόσβαση στα πάντα, ο κ. Κοέν να μην διασταυρώνει αυτά που δημοσιεύει. Μια ματιά στις «Ελληνικές Γραμμές», μια από τις παλαιότερες πολιτικές ιστοσελίδες, ταυτισμένη με το όνομα του Μάκη Βορίδη, θα διέψευδε από μόνη της τα περισσότερα από τα λεγόμενα του κ. Mionis. Είναι δε εξαιρετικά ενοχλητικό να παίζονται τέτοια πολιτικά παιχνίδια και σοβαροί δημοσιογράφοι και σχολιαστές να μην τα αντιλαμβάνονται. Καλό θα ήταν ο κ. Κοέν να σβήσει από την ιστοσελίδα του αυτό το λιβελλογράφημα, όχι επειδή δεν έχει δικαίωμα να το αναρτά, αλλά επειδή εκθέτει τον ίδιο και όσους διατείνεται ότι εκπροσωπεί.

Οι υποψήφιοι που βοήθησαν όταν το ζητήσαμε
Ζαν Κοέν
Η ιστοσελίδα στηρίζει τις υποψηφιότητες των παρακάτω υποψηφίων με αποκλειστικό κριτήριο την έμπρακτη  συμμετοχή τους στο αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού.
Η στήλη αναφέρει τα ονόματα κατά αλφαβητική σειρά και δεν συνηγορεί υπέρ του ενός/μιας ή του άλλου/ης υποψήφιου/ας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζώης Χρήστος Νομός Λαρίσης
Καμμένος Παναγιώτης (Πάνος)   Β!  Αθήνας.
Κασσίμης Θεόδωρος   Β!  Αθήνας
Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα) Α! Αθήνας
Νεράντζης Αναστάσιος  Β! Πειραιά
Παπαθανασίου Γιάννης Β! Αθήνας
Παναγιωτόπουλος Πάνος  Β! Αθήνας
Παυλόπουλος Προκόπης Α! Αθήνας
Φάνη Πάλλη Πετραλιά  Β! Αθήνας
Σαμαράς Αντώνιος Νομός Μεσσηνίας
Σπηλιοτόπουλος  Άρης Β! Αθήνας
Σταύρου Απόστολος Υπόλοιπο Αττικής
Χατζηδάκης Κωνσταντίνος Β! Αθήνας

ΠΑΣΟΚ
Αλευράς Αθανάσιος (Νάσος)  Α! Αθήνας
Βενιζέλος Ευάγγελος Α! Θεσσαλονίκης
Γιαννακά Σοφία Νομός  Αιτωλοακαρνανίας
Δαμανάκη Μαρία Β! Αθήνας
Ευθυμίου Πέτρος   Β! Αθήνας
Μπίστης Νίκος    Β! Αθήνας

ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης Φώτης
--------------------
Σημείωση:
1. Η παραπάνω λίστα  είναι προσωπική και δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τον εαυτό μου. 
2. Είναι δυνατόν να υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι που έχουν έμπρακτα συμβάλει στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και να διαφεύγουν της σελίδας. Αν γνωρίζετε τέτοιους ευχαρίστως να τους προσθέσουμε.
Ζαν Κοέν  
http://www.cohen.gr/newsite/index.php?option=com_content&view=article&id=746:2009-09-23-10-55-10&catid=36:social-political&Itemid=61 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου