Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012


Ο Γερμανός Αρχηγός στην Κατεχάκη
 Τους ... καίει η λαθρομετανάστευση
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος συναντήθηκε  με τον Αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας κ. Matthias Seeger , στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα μας.
Η επίσκεψη του Αρχηγού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων των δύο Αστυνομικών Σωμάτων για την αναβάθμιση και ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου Υποστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αερολιμένα Αθηνών Ταξίαρχος Γεώργιος Τσερλεντάκης και η Τμηματάρχης του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνών Σχέσεων και Αποστολών της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομική Διευθύντρια Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ενώ τον Αρχηγό της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας συνόδευσαν ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Alexander Fritsch και ο Αξιωματικός Σύνδεσμος κ. Wolfgang Hohler – Brockmann .
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, από ελληνικής πλευράς, παρουσιάστηκε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ( Action Plan ), καθώς και το Ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, μέσω των Διεθνών Αερολιμένων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, έγινε αναφορά στη συνεργασία με τον Frontex και τη συνεισφορά της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, μέσω του Ευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί συναποφάσισαν την ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας, καθώς και την ανταλλαγή Αστυνομικών Συνδέσμων, στους Διεθνείς Αερολιμένες Ελλάδας και Γερμανίας, με καθήκοντα καθαρά συμβουλευτικού χαρακτήρα.
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις σχετικά με τη Συμφωνία Επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας.
Η επίσκεψη του Αρχηγού της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Γερμανίας θα συνεχιστεί με τη μετάβασή του στην περιοχή του Έβρου, όπου θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής Αξιωματικούς στην περιοχή. Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου