Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012


Ζήτησε πολιτικό άσυλο για να κάνει διαρρήξεις
Στη σύλληψη ενός Αργεντινού άνδρα προχώρησαν χθες το βράδυ οι άνδρες της ασφάλειας Χίου, καθώς κατηγορείται για σειρά διαρρήξεων από τις... 28 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του Κάμπου.
Το κουβάρι της εξιχνίασης άρχιζε να ξετυλίγεται από χθες όταν ένας 55χρονος άνδρας που διατηρεί οικεία στην περιοχή κατήγγειλε στην Ασφάλεια ότι άγνωστοι μπήκαν μέσα στο σπίτι και με τη χρήση λοστού διέρρηξαν την πόρτα αφαιρώντας μέσα από αυτό, 18 ρολόγια, 20 χρυσά ανδρικά και γυναικεία δαχτυλίδια, 15 γυναικεία δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, ένα φορητό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.
Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης έπαιξε το γεγονός της μαρτυρίας ενός γείτονα που είπε στους αστυνομικούς ότι είδε εκείνες τις ώρες να κινείται γύρω από το σπίτι ένα πράσινο αυτοκίνητο μάρκας ΚΙΑ.
Οι αστυνομικοί στην έρευνα που ακολούθησε εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να περιφέρεται λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της διαρρηγμένης οικείας. Έτσι προχώρησαν στην προσαγωγή του οδηγού του ως υπόπτου για τη διάρρηξη.
Ο Αργεντινός δράστης, παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν παραδεχόταν το παραμικρό και προσποιούταν ότι ήταν άλλος και όχι αυτός που ανέφεραν τα έγγραφα που έφερε πάνω του, στη συνέχεια ομολόγησε τις πράξεις του ενώ έδειξε ως συνεργάτες του ακόμα 4 ομοεθνείς του, που αυτή τη ώρα έχουν διαφύγει εκτός Χίου.
Τελικά διαπιστώθηκε ότι μαζί με τους άλλους 4 Αργεντινούς είχαν διαπράξει μία διάρρηξη στις 29/2 σε εξοχική οικεία στην περιοχή Χρυσολωρά στον Κάμπο και ακόμα μία διάρρηξη στις 27/2 σε ακόμα μία οικεία από την οποία αφαίρεσαν 2 τηλεοράσεις Plasma, 1 DVD PLAYER, 15 αγαλματίδια από Ελεφαντοστό, 20 ασημένια διακοσμητικά, 2 χρυσά επικαλύμματα Ευαγγελίου και άλλα αντικείμενα υψηλής χρηματικής αξίας.
Στην κατοχή του συλληφθέντα που είχε αιτηθεί πολιτικό άσυλο, βρέθηκαν 200 ευρώ, ο φορητός υπολογιστής, 9 ρολόγια χειρός, 10 είδη χρυσαφικών του πρώτου συμβάντος, και οι δύο τηλεοράσεις από το δεύτερο συμβάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου