Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


Ηράκλειο: Έγραψε 7.000 μέρες αναρρωτική σε λαθρομετανάστες!
 Γιατροί στο ΙΚΑ Ηρακλείου πονόψυχοι αντιρατσιστές με το αζημίωτο βέβαια  εναντίον των Ελλήνων ασφαλισμένων
Μία απίστευτη “φάμπρικα” φαίνεται πως έχει στηθεί στο ΙΚΑ, ανοίγοντας “μαύρη τρύπα” στα ασφαλιστικά ταμεία. Μετά τα σκάνδαλα με τις… μεταμεσονύκτιες αιμοκαθάρσεις, τις… εξ αποστάσεως διαγνώσεις και τα “φακελάκια”,
κάποιοι βρήκαν ένα νέο τρόπο να ωφελούνται σε βάρος των κρατικών ταμείων. Γιατροί (πιθανότατα αντιρατσιστές) “γράφουν” σωρηδόν αναρρωτικές άδειες, κυρίως σε λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπορούν με τον τρόπο αυτό και την αποζημίωση από το ΙΚΑ να πάρουν και ......
την άδεια παραμονής τους να ανανεώσουν ως εργαζόμενοι, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν να εργαστούν και να πάρουν “μαύρα” και τα χρήματα του ημερομισθίου τους!
Όπως γίνεται αντιληπτό, η επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι τεράστια καθώς από τη μία δίνονται χρήματα σε δήθεν ασθενείς κι από την άλλη στα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργείται μία μεγάλη τρύπα, καθώς οι μέρες της αναρρωτικής άδειας εκλαμβάνονται ως μέρες εργάσιμες και πληρώνονται ως τέτοιες, προκειμένου οι λαθρομετανάστες να επιτύχουν την άδεια παραμονής τους. Χαρακτηριστικό της “κομπίνας” είναι ότι γιατρός στο Ηράκλειο μέσα σε ένα χρόνο έχει γράψει 7.000 μέρες αναρρωτικής άδειας κυρίως σε λαθρομετανάστες! Την ίδια στιγμή, συγκεκριμένος ξενοδοχοϋπάλληλος, “βγήκε” σε αναρρωτική από την ημέρα λήξης της σύμβασής του με το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ως την ημέρα που ξεκίνησε ξανά τη δουλειά! Αιτία; Μα φυσικά το ότι η αποζημίωση του ΙΚΑ αντιστοιχεί σε ποσό πολύ μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΙΚΑ Ηρακλείου και τον ΕΟΠΥΥ ερευνώνται τα πάντα, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ φυσικά ερωτήματα γεννώνται για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι σε αυτό το θέμα και τις “πρακτικές” εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο, ειδικά για το θέμα των… λαθρομεταναστών! Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι μόνο το ΙΚΑ Ηρακλείου αλλά σχεδόν όλα τα ΙΚΑ της χώρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου