Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012


Η ΑΕΡΟΠΟΛΗ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821
Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Αρεόπολη της Μάνης η επέτειος της έναρξης της Επανάστασης του 1821. Παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από τις μανιάτικες εστίες του Καργέζε της Κορσικής και της Μοντρέστας από τη Σαρδηνία, ενώ η παρέλαση ήταν για άλλη μια φορά εντυπωσιακή, με τα παιδιά και τα στελέχη των συλλόγων με τις παραδοσιακές φορεσιές, να κλέβουν την παράσταση. Όλη η πόλη ήταν ντυμένη στα γαλανόλευκα, ενώ αγήματα και των τριών όπλων απέδωσαν τιμές. Βέβαια, από μπαλωθιές, άλλο τίποτα σήμερα...
Τη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ακολούθησε το καλωσόρισμα του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου,... αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών από τους μαθητές των λυκείων της Μάνης, εκφώνηση του πανηγυρικού, επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ηρώου, κατάθεση στεφάνων και τέλος, η όντως εντυπωσιακή παρέλαση των σχολείων. Είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΣΤΟΣ, της Μάνης, της Σαρδηνίας και της Κορσικής.
Όσοι βρέθηκαν στον Αρεόπολη σήμερα, πήραν μια γεύση από την πραγματική Ελλάδα, την Ελλάδα που θυμάται, τιμά και δεν το βάζει κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου