Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012


Άσκηση Εφέδρων σε αστικό περιβάλλον (Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ)
Στην ατομική τακτική, καθώς και στις τακτικές που απαιτεί η μάχη σε αστικό περιβάλλον εκπαιδεύθηκαν τα μέλη της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΟΠΛΙΤΩΝ) το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.
Η άσκηση συμπεριελάμβανε πολλά, και πολύπλοκα αντικείμενα. Σύμφωνα με το σενάριο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αφού προηγήθηκε επανάληψη των τεχνικών χειρισμού του ατομικού οπλισμού με ασφάλεια, ακρίβεια και ταχύτητα και εξηγήθηκε η τεχνική εισόδου σε κτίρια, οι ασκούμενοι εκλήθησαν, κατά ομάδες, να διαπραγματευθούν σενάρια εκκαθάρισης κλειστού αγνώστου χώρου, αρχικά χωρίς και στη συνέχεια με ενεργή απεικόνιση.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. της ανωτέρω εκπαιδεύσεως «προηγήθηκε πορεία με πλήρη φόρτο και παρουσίαση των βασικών ατομικών υλικών που περιλαμβάνονται στο σακίδιο μακράς διαβιώσεως και την εξάρτυση, τόσο στο πλαίσιο του εν εξελίξει ΠΣΧΜΧ της Ενώσεως, όσο και εν όψει της συμμετοχής στον φετινό ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ».
Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα συμπεράσματα που εξήχθησαν ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμα, με κυριότερο ότι ο αγώνας σε αστικό περιβάλλον είναι από τις δυσκολότερες μορφές αγώνα που μπορεί να κληθεί να δώσει ο μαχητής, καθώς τα σενάρια που ενδέχεται να κληθεί να διαπραγματευθεί είναι, ίσως, άπειρα. Όπως είναι φυσικά η εκπαίδευση σε ένα τέτοιο αντικείμενο δεν εξαντλείται έτσι εύκολα.
Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως όσο υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ, από την Κέρκυρα έως την Κύπρο και από τον Έβρο έως την Κρήτη, η χώρα δεν έχει να φοβάται τίποτα, από πουθενά και από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου