Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012


Τη βοήθεια του Αγίου Όρους ζητάει μέσω… ΥΠΕΞ η Αθήνα…
Τη σταθερή και αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην πνευματική και πολιτιστική κληρονομία και παράδοση της Ορθόδοξης πίστης και του Αγίου Όρους προσπάθησε να καταδείξει η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην έκθεση «Το Άγιον Όρος».
Ο Σταύρος Δήμας,μετά την επίσκεψη στην έκθεση του Ευθύμιου Βαρλάμη δήλωσε τα εξής: «Τις δύσκολες αυτές ημέρες που περνάει η πατρίδα μας, η χώρα μας, το έθνος μας, ‘Το Άγιον Όρος’ είναι πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας. Μέσω της ιερής μοναστικής του κοινότητας μετουσιώνονται πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του Ελληνισμού και της ελληνικής παράδοσης και στέκονται ως σύμβολο της οικουμενικότητας της Ορθοδοξίας», και συνέχισε πως ο σημειώνοντας πως «ο ζωγράφος και αρχιτέκτονας, Ευθύμιος Βαρλάμης, με εξαιρετικό τρόπο τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια, έχει καταφέρει να αναδείξει αυτή τη μοναδικότητα του Αγίου Όρους και αναμφίβολα η έκθεσή του αποτελεί ένα πολύ μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Νομίζω ότι οι επισκέπτες έχουν την αίσθηση ότι ουσιαστικά βρίσκονται στο Άγιον Όρος».
Το «κερασάκι» αλλά και όλο το νόημα της κίνησης αυτής του ΥΠΕΞ περικλείεται στις τελευταία φράση τους πως «Το Άγιον Όρος μας δίδει ορισμένες αξίες, την πίστη, την εργατικότητα, την αλληλεγγύη, οι οποίες είναι απαραίτητες για να ξεπεράσουμε την κρίση την οποία αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».
Είναι προφανής η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση του εγκλεισμού του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, στις φυλακές ανήμερα της ημέρας των Χριστουγέννων, να δείξει εμπράκτως την προσήλωση της στα διαχρονικά προστάγματα του «Περιβολιού της Παναγιάς» και της Ορθοδοξίας, αλλά και να τα αντιπαραβάλλει με κάποιες μεμονωμένες, όπως πιστεύει, πρακτικές, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των μοναχών οι οποίοι ζουν, εργάζονται και προσεύχονται στον Ιερό αυτό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου