Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012


ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΟΥΝ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ
Έγινε χθες στον 'Εβρο αυτό που έπρεπε να γίνεται εδώ και χρόνια, και ξεκάθαρα λέμε ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. πως έπρεπε να γίνεται ακόμη πιό δυναμικά. Με μαζικές ριπές, με δυναμική αντίδραση, Έλληνες στρατιώτες και συνοριοφύλακες αντιμετώπισαν σε μάχη Τούρκους δουλέμπορους στον Έβρο. Αποτέλεσμα: Απέτρεψαν τους Τούρκους να μεταφέρουν στην ελληνική όχθη του ποταμού 40 λαθρομετανάστες, και η συμπλοκή κατέληξε στον τραυματισμό και τη σύλληψη ενός από τους πλέον σκληρούς Τούρκου δουλέμπορα και του συνεργού του.
Επισημαίνεται πως ο Τούρκος κάνει χρόνια τη "δουλειά'' και προκλητικότατα είχε πυροβολήσει πολλές φορές στο παρελθόν κατά Ελλήνων στρατιωτών και συνοριοφυλάκων. Έτσι και χθες, μόλις κατάλαβε πως εντοπίστηκε, άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον τους.
Οι Έλληνες συνοριοφύλακες είχαν πληροφορίες όμως από μέρες, ότι θα γινόταν επιχείρηση μεταφοράς λαθρομεταναστών στην περιοχή Τυχερού- Γεμιστής. Στήθηκε λοιπόν επιχείρηση, από κοινού με διμοιρία του ελληνικού στρατού, και παρακολουθούσαν με θερμικές κάμερες τις κινήσεις από την τουρκική πλευρά. Στήθηκαν ενέδρες στον παραπόταμο του Έβρου, Εργίνη, και όταν οι συνοριοφύλακες εντόπισαν τους Τούρκους επί τω έργω, τους ζήτησαν να παραδοθούν.
Τότε οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν και μάλιστα με μαζικά πυρά, γεγονός που πιστοποιεί πως ήθελαν νεκρούς στην ελληνική πλευρά. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών, και κατά την διάρκεια της μάχης ένας Τούρκος τραυματίστηκε στο δεξί του πόδι από ελληνική ριπή. Δύο άλλοι αναγκάστηκαν να παραδοθούν όταν τους τελείωσαν τα πυρομαχικά.
Επισημαίνεται πως μετέφεραν 40 λαθρομετανάστες, με προορισμό κατά πάσα πιθανότητα την πολύπαθη από τις ''πολυπολιτισμικές'' ορδές Αθήνα.
Ελπίζουμε το παραπάνω να μην είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά κανόνας από εδώ και πέρα. Ο μύθος πως ''τα σύνορα δεν φυλάσσονται γιατί είναι μεγάλα κτλ κτλ'' πρέπει να καταρριφθεί. Και δεν θα πάψουμε να λέμε πως χρειάζεται εμπλοκή του στρατού στην όλη ιστορία. Το χθεσινό περιστατικό αποδεικνύει πως με την κατάλληλη αξιοποίηση και συνεργασία όλου του ανθρωπίσνου δυναμικού, στρατού και συνοριοφυλάκων, μπορεί αν μειωθεί δραστικά η πλημμυρίδα των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν χρόνια τώρα από τον 'Εβρο, με διακινητή την Τουρκία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου