Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012


Γίναμε Ευρωπαίοι ...Νεκρός στο δρόμο ! Ε και τί έγινε ;
Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012. Οδός Στουρνάρη 36, ώρα 19.10. Το σκοτάδι δεν έχει προλάβει να σκεπάσει την πρωτεύουσα. Οι πορείες που έγιναν στο κέντρο, στο πλαίσιο της παναττικής απεργίας, έχουν ολοκληρωθεί ώρες νωρίτερα.
Ξαφνικά τη σιωπή ενός συνηθισμένου σούρουπου στην Αθήνα σπάνε οι ήχοι από τις σειρήνες και τα μπλε φώτα από τους φάρους των περιπολικών και των μηχανών της Αστυνομίας. Στη συμβολή με την 3ης Σεπτεμβρίου, η διέλευση προς τη Στουρνάρη αποκλείεται. Ο κόσμος μαζεύεται να δει τι συνέβη. «Κάποιο μηχανάκι θα έπεσε» ακούγεται να λέει ένας ηλικιωμένος, καθώς απομακρύνεται με μια τυρόπιτα στο χέρι. Οι περαστικοί ρίχνουν ατάραχοι βιαστικές ματιές. Πίσω από την πορτοκαλί αστυνομική κορδέλα της Αστυνομίας, εκεί στο πεζοδρόμιο, ανάμεσα στις εισόδους ενός βιβλιοπωλείου και ενός ξενοδοχείου, κείτεται το άψυχο σώμα ενός νεαρού.
Οι «θεατές» παραμένουν ψύχραιμοι. Αρκετοί αποχωρούν σαν να ’χουν δει το «έργο» πολλές φορές. «Αφγανός κοντά στα 22, από μαχαίρι» ενημερώνει το κέντρο ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.
Οι αρχικές πληροφορίες τον εμφανίζουν ως πρεζάκια. Από άτυπες καταθέσεις όμως που έδωσαν αυτόπτες σε αστυνομικούς υπερισχύει σταδιακά η εκδοχή ότι πρόκειται για δολοφονία με κίνητρο τη ληστεία. «Να σφαχτούν κι άλλοι να τελειώνουμε από δαύτους» φωνάζει ένας από το μαζεμένο πλήθος με σπαστά ελληνικά. Προς έκπληξη όλων διαπιστώνεται ότι το κυνικό σχόλιο το εκστόμισε μετανάστης, από χώρα του ανατολικού, πιθανώς, μπλοκ.
Λίγα μόλις λεπτά μετά το φονικό, και ενώ προσάγονται ως ύποπτοι τρεις αλλοδαποί, στο σημείο ήδη κυκλοφορούν φυλλάδια. «Είναι για το περιστατικό. Ξέρεις, κάθε μέρα τα ίδια...» ενημερώνουν τους συγκεντρωμένους αυτοί που τα μοιράζουν. Φυσικά, δεν πρόκειται για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Τα μέλη της «Επιτροπής για το Ζωντάνεμα της περιοχής Μουσείου - πλατείας Βάθη» που τα διανέμουν δεν χρειάζεται να αλλάζουν κατά πολύ το κείμενό τους, το οποίο αναφέρεται στο «περιφερόμενο παζάρι ναρκωτικών» και στους «Ελληνες και ξένους φτωχοδιαβόλους που αγοράζουν τον θάνατο».
Η ώρα έφτασε σχεδόν 19.30 και η σορός του νεκρού Αφγανού παραμένει ξεσκέπαστη σε κοινή θέα στο πεζοδρόμιο. Κανείς δεν δείχνει να σοκάρεται και αυτό είναι το πιο ανατριχιαστικό! Σαν να μην έγινε τίποτα, μια συνηθισμένη ημέρα στην Αθήνα για τους «μυημένους» στην καταιγίδα της εγκληματικότητας. Ακόμη και οι ένοικοι του ξενοδοχείου, με την «προνομιακή» θέα στο πτώμα, μπαίνουν σύντομα στα δωμάτιά τους.
Απουσία του ΕΚΑΒ, οι αστυνομικοί προχωρούν σε «διάγνωση»: Ο 22χρονος είχε μαχαιρωθεί απευθείας στην καρδιά και την κοιλιά. Λίγη ώρα αργότερα το πτώμα «απομακρύνεται». Το μόνο στη γειτονιά που επιβεβαιώνει ότι προηγήθηκε ένας φόνος είναι λίγες σταγόνες αίματος που στεγνώνουν στο τσιμέντο.
«3ης Σεπτεμβρίου και Στουρνάρα - Θανάσιμος τραυματισμός αλλοδαπού από αιχμηρό αντικείμενο» ενημερώνει στις 20.00 με sms η ΓΑΔΑ τους αστυνομικούς συντάκτες. Οι θάνατοι και οι φόνοι αποτελούν πια ψυχρούς αριθμούς. Η μάχη στο κέντρο της Αθήνας έχει ήδη χαθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου