Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012


Image Σοβαρό ενδοκυβερνητικό ρήγμα λόγω ΕΛΣΤΑΤ - Θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή;   
Νέο γύρο πολιτικών αντιπαραθέσεων που θα δοκιμάσουν την κυβερνητική συνοχή αναμένεται να πυροδοτήσει η δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων για τα στατιστικά στοιχεία της Οικονομίας κατά των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η οποία πιθανότατα θα μεταβιβαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή.
Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αναμένεται να "λογαριαστούν" για μια ακόμα φορά προκειμένου να αποδείξουν ποιος από τους δύο φέρει την  μεγαλύτερη ευθύνη για την διόγκωση του ελλείμματος και την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ ενώ τα κόμματα της αριστεράς θα επιχειρήσουν να επιδώσουν ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα στον δικομματισμό.
Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι αν θα κατατεθεί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής  για την οικονομία προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να ικανοποιηθεί με τον τρόπο αυτό και το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ είχαν υποσχεθεί ότι με την πρώτη ευκαιρία θα κατέθεταν το σχετικό αίτημα.
Πάντως, την ώρα  που οι εισαγγελείς ετοιμάζονται να στείλουν την δικογραφία στην Βουλή, οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που χαρακτήρισε  «πολιτικά μοιραίο λάθος το μνημόνιο»  αλλά και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου ο οποίος είπε ότι «η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη», έρχονται να ενθαρρύνουν τις φωνές που κάνουν λόγο για «εγκληματικές ολιγωρίες», «λάθος πολιτικές» και «μοιραίες επιλογές» που έβαλαν την χώρα «στην χειρότερη περιπέτεια της νεότερης ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου