Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012


Την Δολοφονία του Σέρβου Προέδρου και Σέρβου Πατριάρχη Ζήτησε ο Ελληνοβόσνιος Σύμβουλος...
Ο Ανδρέας Νικολαΐδης, σύμβουλος του προέδρου της Βουλής του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τον σερβικό τύπο, δήλωσε με αφορμή τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας όπλων στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της 20ης επετείου από τη σύσταση της Republika Srpska στη Βοσνία, παρουσία του προέδρου της, Μίλοραντ Ντόντικ, του σέρβου προέδρου, Μπόρις Τάντιτς και του σέρβου πατριάρχη Ειρηναίου, ότι «θα ήταν πολιτισμικό επίτευγμα εάν ο άνθρωπος που έκρυψε δυναμίτη και τουφέκια στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή τα είχε αξιοποιήσει», και πρόσθεσε ότι «εάν ο άνθρωπος αυτός είχε πει: ναι, είμαι Σέρβος, αλλά είμαι επίσης εργάτης τον οποίο λήστεψαν και γι΄αυτό θα τινάξω στον αέρα όσους με λήστεψαν», αυτό θα ήταν ένα πολιτισμικό επίτευγμα, καθώς επίσης ποιητική απόδοση δικαιοσύνης.
Στις αντιδράσεις που ακολούθησαν στον τύπο, σέρβοι πολιτικοί κατέκριναν τις εν λόγω δηλώσεις του κ. Νικολαΐδη, υπογραμμίζοντας κυρίως ότι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας των αρμοδίων δικαστικών αρχών.
Επί της ουσίας «Ουαχαμπίτες και Αλβανοί ετοίμαζαν εξόντωση της σερβικής πολιτικής ηγεσίας». Άρθρο της ε/φ PRESS, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή στη σερβική αστυνομία, αναφέρει ότι, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα στη Μπάνια Λούκα, μετά από εντοπισμό μεγάλης ποσότητας όπλων στην αίθουσα όπου έγινε η τελετή της 20ης επετείου της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε, παρουσία του προέδρου της Μίλοραντ Ντόνιτκ, του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και του σέρβου πατριάρχη Ειρηναίου, πίσω από την απόπειρα επίθεσης κατά της σερβικής πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας βρίσκονται μουσουλμάνοι τρομοκράτες σε συνεργασία με τις πιο ισχυρές εγκληματικές δομές. Σύμφωνα με πηγές της ε/φ, μολονότι απέτυχε η απόπειρα ‘διπλού πραξικοπήματος’ και εξόντωσης του προκαθήμενου της σερβικής εκκλησίας, οι εκτιμήσεις ασφαλείας και διαθέσιμες πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο νέας απόπειρας, ενώ εκτιμάται ότι ενδεχομένως τα συμφέροντα των τρομοκρατικών και των εγκληματικών στοιχείων συμπίπτουν στη συγκεκριμένη περίπτωση, με στόχο την κατάρρευση «των δύο σερβικών κρατών».
Μετά από αυτά σε άρθρο της ε/φ KURIR, η ένωση Ελλήνων Σερβίας ‘’ Ρήγας Φεραίος’’ καταδίκασε τις δηλώσεις του Νικολαϊδη αναφέροντας ότι «ο Νικολαΐδης είναι ντροπή για το ελληνικό γένος», η ελληνική διασπορά στη Σερβία αγανακτεί με αυτή «την έκκληση για τέλεση τρομοκρατικής πράξης» του Andrej Nikolaidis.
Αντιδρώντας σε όλη αυτή την κατάσταση που δημιούργησε, ο Νικολαΐδης προκάλεσε και μεγαλύτερη αναταραχή δηλώνοντας ότι είναι ολοφάνερη η ομοιότητα στη συμπεριφορά μεταξύ Σερβίας και Ιράν το οποίο αφόρισε με πρακτική τύπου ΄΄fatwa΄΄ τον Ινδό συγγραφέα Salman Rushdie.
Αποτελεί μια δήλωση που πραγματικά μοιάζει απίστευτο να έχει γίνει. Όμως σίγουρα θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές καθόσον παραβιάζεται αφενός κάθε έννοια σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης, αφετέρου απειλούνται προκλητικότατα οι κατεξοχήν νόμιμοι εκπρόσωποι της Σερβικής Δημοκρατίας. Αν βέβαια πραγματικά τα εννοεί ας παραιτηθεί των καθηκόντων του και ας ενταχθεί σε μια από τις πολλές τρομοκρατικές οργανώσεις που σκοτώνουν αθώους χωρίς ντροπή. Είναι επίσης αξιοπερίεργο το ότι δηλώνει ακτιβιστής κατά του πολέμου !!! καθώς και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων !!! Θα ήταν επίσης εξαιρετικά χρήσιμο να παραιτηθεί της Ελληνικής του καταγωγής καθόσον οι φασιστικές αντιλήψεις του τον κατατάσσουν σε άλλες περισσότερο … προηγμένες χώρες. Είναι επίσης λυπηρό για το Μαυροβούνιο να έχει επίσημους συμβούλους ανθρώπους σαν τον Νικολαΐδη, που το διασύρουν παγκόσμια.



 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου